15-07-2013

‘Dit programma laat niemand onverschillig’

Deel dit bericht


In een unieke samenwerking organiseren diverse belangrijke IT-organisaties op 10 december het Nationaal Management & IT Symposium. Initiatiefnemer Herman van Bolhuis, directeur van Bita Center, bracht het Agile Consortium, ASL BISL-foundation, BPM-Forum, ITSMF en NGi bij elkaar in één evenement waarin Co-creatie centraal staat. Executive-People is Media- en Event-partner van het Nationaal Management & IT Symposium.

“De IT-markt is ingrijpend aan het transformeren”, aldus Herman van Bolhuis, directeur van Bita Center. “Er bestaat veel behoefte aan kennis, maar de mensen die vragen hebben zoeken dat niet noodzakelijkerwijs bij één vereniging of organisatie. Ze zoeken op een pluriforme manier. De organisatiegraad in Nederland neemt weliswaar formeel af, maar informeel neemt het juist toe. Daar spelen we met dit evenement op in. Je kunt wel door blijven gaan met allerlei aparte evenementen te organiseren, maar het is veel sterker om het samen te doen.”

Die visie heeft geleid tot het Nationaal Management & IT Symposium. Van Bolhuis: “Een sterk congres met een serieus budget waarmee we een erg goed programma neer kunnen zetten. De losse evenementen zijn hiermee verdwenen, ook van de grotere partijen, ten gunste van één nieuw evenement. De naam reflecteert precies waar het om gaat, en we zetten co-creatie centraal.” Dat thema past volgens hem goed bij de tijdgeest. “Organisaties zoeken naar oplossingen en helpen elkaar erbij.”

Subjectief

Initiatiefnemer Van Bolhuis heeft al die partijen samen gebracht. “Samenwerking levert veel meer op dat al die losse bijeenkomsten. Want leden van de ene organisatie hebben ook vragen op andere gebieden, dat komt nu samen. In één programma komen alle onderdelen terug, en wordt de relatie business en IT breed behandeld.” Naast een internationale keynote over Cocreatie komt er een live radio-uitzending, en de hele dag door zijn korte presentaties van maximaal tien minuten over actuele onderwerpen. We gaan aan de slag met bestaande vooroordelen, zoals beeldvorming en imago. Er zijn visie-verhalen, die zo subjectief mogelijk moeten zijn, om emotie op te roepen bij de aanwezigen. Kortom, het wordt een programma dat niemand onverschillig zal laten.”

Het congres is uiteraard bedoeld voor de achterban van de deelnemende organisaties, maar ook andere IT Managers en CIO’s zijn welkom op 10 december. “We zitten in een transformatie van de oude wereld met oude paradigma’s en silo’s naar een veel losser IT-raamwerk met zaken als cloud en mobile. Dat genereert een heel ander kader. Veel organisaties zijn bezig met losse strategieën rond bijvoorbeeld cloud, maar dat is een achterhoedegevecht, het is zaak de trends uit de ‘perfecte storm’ te combineren. We zitten nu tussen de oude en nieuwe paradigma’s in, en dankzij co-creatie kom je in de nieuwe werkelijkheid terecht.”

“Dat is wat de bezoekers meekrijgen. Dit is het eerste topcongres waar zoveel diverse kennis over IT-management wordt aangeboden. Ook voor sponsors is het interessant, omdat ze niet meer hun aandacht hoeven te verspreiden over allemaal verschillende kleine congressen, maar in één keer een veel breder doelgroep kunnen bereiken.”

>> site

  

Tags:

ICT-branche

Partners