03-06-2013

Nieuwe databeveiliging in Universitair Medisch Centrum St Radboud

Deel dit bericht


UMC St Radboud in Nijmegen gaat gebruik maken van Cryptshare, een security-oplossing voor het veilig versturen van grote bestanden zoals medische, onderwijs- en onderzoeksbestanden. De Cryptshare-oplossing zorgt ervoor dat zorgverleners bestanden met patiëntgegevens veilig kunnen uitwisselen zonder dat ze daarbij worden gehinderd door de beperkingen van de standaard e-mailtoepassing of zich zorgen hoeven te maken over de veiligheid van de verstuurde gegevens.

De omvang van bijlagen in standaard e-mailprogramma¹s zijn in de regel begrensd en bovendien zijn de verstuurde bestanden vaak niet goed beschermd tegen onderschepping door kwaadwillenden. Cryptshare biedt een security-oplossing waarmee bedrijven veilig bestanden uit kunnen wisselen ongeacht de bestandsgrootte. Verder kan de IT-afdeling 24/7 bepalen hoe de oplossing wordt gebruikt binnen de organisatie en zo gericht aansturen op het volledig benutten van de voordelen van de Cryptshare-oplossing. Organisaties, zoals het UMC St Radboud, handhaven regel- en wetgeving met behulp van Cryptshare doordat de overdracht van bestanden gecontroleerd en veilig verloopt.

De keus voor Cryptshare past bij de visie van programma Beter 2.0 van het UMC St Radboud om medio 2014 een toekomstbestendige ICT-infrastructuur neer te zetten. Beter 2.0 heeft als doel om de kansen van ICT optimaal te benutten om de zorg effectief te faciliteren. Het terugbrengen van het aantal systemen, uniformiteit en gebruiksgemak spelen daarbij een belangrijke rol. Cryptshare biedt een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing om via de vertrouwde e-mailtoepassing zeer grote bijlagen ­ dus zonder de gebruikelijke beperkingen van mailservers - toe te voegen en automatisch te versleutelen.

"Het uitwisselen van digitale gegevens is essentieel voor het leveren van kwalitatieve zorg en het onderhouden van nationale en internationale
onderwijs- en onderzoeksnetwerken. Met de oplossing van Cryptshare kunnen we gecontroleerd en veilig grote bestanden versturen," zegt Felix Cillessen, IT Portfolio Manager bij het UMC St Radboud.

"In veel markten is er een groeiende behoefte aan een manier om omvangrijke bestanden te kunnen delen. Met een aantal zeer actieve partners, zoals Pinewood in het geval van UMC St Radboud, hebben we sinds 2011 meer dan 100 Nederlandse klanten mogen verwelkomen. Samen met onze resellers verwachten we deze lijn verder door te zetten," stelt Lucien Barink, sales manager Noord-Europa bij Cryptshare.



Partners