23-06-2021

DBC en BCNL organiseren Dutch Blockchain Days

Deel dit bericht

Op 24 en 25 juni vindt de eerste editie van de Dutch Blockchain Days plaats. Deze editie wordt georganiseerd door een samenwerking van Dutch Blockchain Coalition (DBC), Blockchain Netherlands Foundation (BCNL) en eventpartners EY en Techleap. Het event, gericht op alle blockchain ontwikkelingen en de huidige staat van het ecosysteem in Nederland, wordt gehost vanuit het EY-hoofdkantoor in Amsterdam en kan online worden bijgewoond.

De blockchain community in Nederland biedt een uitgebreid programma aan de Dutch Blockchain Days. “Tijdens vier sessies, verdeeld over twee dagen, zal in de breedst mogelijke zin, aandacht worden gegeven aan alle aspecten van Nederland blockchainland” , aldus mede-organisator en curator Jan Scheele. Zo wordt er stilgestaan bij verborgen parels: de nieuwste veelbelovende blockchain start-ups en projecten nemen het woord. Ook wordt er door nationale en internationale thought leaders zoals Paul Brody besproken wat er nodig is om een consortium levensvatbaar te krijgen? Hoe komt samenwerking tussen verschillende ecosystemen het best tot zijn recht? Er wordt ook stilgestaan bij educatie. Wat speelt er binnen het onderwijs op blockchain gebied? En hoe staan HBO’s en universiteiten tegenover de technologie? Verschillende Nederlandse onderwijsinstituten nemen deel aan een ronde tafel. Uiteraard komen ook experts aan het woord over de toekomst van blockchain. Wat gaat er komen? En wat kan blockchain technologie en haar toepassingen zoals Self Sovereign Identity, cryptovaluta en tokenisering op termijn bieden? Een boordevol programma met pitches, keynotes, ronde tafels, panels en veel andere, interactieve elementen.

Samenwerking
Rudolf van Ee, mede-oprichter van Blockchain Netherlands Foundation (BCNL), is blij met de bundeling van krachten tussen BCNL en DBC: ”Door de samenwerking kunnen we ons start-up en scale-up ecosysteem versterken en de samenwerking tussen dit ecosysteem, grote bedrijven, overheid en kennisinstellingen bespoedigen. Open innovatie is belangrijk in een wereld die snel veranderd zeker bij technologieën die zo veel impact kunnen hebben zoals de ontwikkelingen op blockchain gebied.” Ook Peter Verkoulen, coalitiemanager Dutch Blockchain Coalition (DBC) is enthousiast over de samenwerking: “De DBC ontwikkelt als spil in het Nederlandse blockchain ecosysteem niet alleen activiteiten voor haar eigen community maar werkt ook samen met andere spelers aan het uitbouwen van dat Nederlandse ecosysteem. Daarom zijn we blij dat we samen met BCNL de Dutch Blockchain Days kunnen organiseren. Zo zorgen we voor een vruchtbare bodem voor nieuwe ontwikkelingen, op naar de grootschalige adoptie van gedistribueerde technologieën om maatschappelijke problemen op te lossen.”

De samenwerking tussen BCNL en DBC verbindt de blockchain community in Nederland. Alle organisaties en partijen die geïnteresseerd zijn in Blockchain; Start-ups, Scale-ups, kennisinstituten, bedrijven en overheid, kunnen hier meer dan ooit samen luisteren, meedenken en meepraten over de ontwikkelingen op Blockchain gebied in Nederland.

Meer informatie

Partners