10-03-2020

Unchain en R3 vereenvoudigen financiële processen KLM met blockchain

Deel dit bericht

Unchain.io, een Nederlandse leverancier van software services, heeft in samenwerking met softwarebedrijf R3 een strategische boekhoudapplicatie aan KLM Royal Dutch Airlines geleverd. Deze is gebouwd op het Corda blockchainplatform van R3.

De KLM Digital Studio is bedoeld om te onderzoeken hoe nieuwe technologieën zoals blockchain de interne processen kunnen verbeteren en potentiële bedrijfsmodellen binnen KLM kunnen ontdekken. Als resultaat van dit onderzoek is KLM Finance nu voornemens om blockchain in te zetten om het proces van onderlinge transacties met haar dochtermaatschappijen te beheren. Om het boekhoudproces op een veilige en efficiënte manier te vereenvoudigen, heeft unchain.io in nauwe samenwerking met een team van KLM het ontwerp en de implementatie van de verrekentool voor intercompany transacties verzorgd.

De onderlinge-verrekenapplicatie is gebouwd op het blockchainplatform van R3, genaamd Corda. Corda is gebouwd om het voor ervaren ontwikkelaars zo eenvoudig mogelijk te maken om mee te werken en erop te ontwikkelen.

Dominique Vijverberg, innovatiespecialist bij KLM Finance: "Na eerst ervaring te hebben opgedaan met blockchain technologie in de Digitale Studio middels kleinere projecten, zijn we als KLM Finance blij dat we met dit project een strategische stap hebben gezet naar vereenvoudiging van onze financiële processen. Bovendien hebben we met dit project een voorbeeld gesteld voor toekomstige blockchainprojecten die niet langer een testkarakter hebben, maar echte business impact hebben". Een mogelijke volgende stap is het koppelen van meer KLM-dochtermaatschappijen aan dit gedistribueerde boekhoudkundige ecosysteem.


Partners