27-09-2021

Eugenio Cassiano gaat nieuwe tak Celonis Labs leiden

Deel dit bericht

Celonis opent een nieuwe tak binnen het bedrijf. Innovatiecentrum Celonis Labs wordt geleid door innovatiedeskundige Eugenio Cassiano als Senior Vice President. Hij komt over van SAP, waar hij de rol Global Head Solution Management - SAP Customer Experience had.

Celonis Labs is een innovatiecentrum en aparte tak binnen het bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen en versnellen van nieuwe technologieën. Het combineert operationele research & development met ‘vrijuit denken’ door de medewerkers. Teams binnen Celonis Labs zullen experimenteren met nieuwe ideeën en technologieën als kunstmatige intelligentie en augmented en virtual reality. Zo wil Celonis oplossingen verkennen en vernieuwen die impact hebben hoe bedrijven over tien, vijftig of honderd jaar te werk gaan.

“Mijn ultieme doel is om Celonis’ klantwaarde te verhogen tot de tiende macht”, zegt Eugenio Cassiano, SVP bij Celonis Labs. “We moeten onze innovaties op het gebied van execution management met een factor tien verhogen de komende jaren. Celonis Labs zal zich focussen op baanbrekende technologieën en projecten, experimenten, en R&D om de vastlopende processen te ontsluiten. Zo besparen we het bedrijfsleven miljarden euro’s, door inefficiënte processen bloot te leggen en een duurzame toekomst mogelijk te maken.”

Cassiano werkte tevens als Chief Innovation Officer bij SAP, en neemt hij ook zijn expertise als consultant mee naar Celonis. Hij studeerde af met een masters ‘Computer Science’ aan de universiteit van Milaan.

Partners