22-04-2021

Pega Process AI biedt zelfoptimaliserende procesautomatisering

Deel dit bericht

Pegasystems introduceert Pega Process AI – een nieuwe set van Pega Platform mogelijkheden waarmee organisaties in realtime hun business en customer operations kunnen optimaliseren.

Door zelfoptimaliserende AI en decision management toe te voegen aan de low-code procesautomatisering software, zorgt Pega Process AI ervoor dat op een intelligente manier grootschalige ‘triage’ wordt toegepast op miljoenen klantenverzoeken, transacties en andere gebeurtenissen die binnenkomen. Hierdoor zijn organisaties in staat om klantverzoeken sneller en efficiënter op te volgen en problemen op te lossen. Dit leidt volgens het bedrijf weer tot lagere operationele kosten en betere ervaringen voor zowel medewerkers als klanten.

Veel organisaties stappen over op procesautomatisering voor betere en efficiëntere ondersteuning van hun medewerkers. Het merendeel van de automatiseringsoplossingen is echter te traag en rigide om goed in te spelen op de dynamische behoeften van een organisatie. Ook maken sommige oplossingen wel gebruik van AI, maar zijn niet geschikt om op grote schaal de enorme datastromen van klanten te analyseren. Terwijl realtime analyse organisaties juist kan helpen om makkelijker, slimmere beslissingen te nemen voor vervolgacties.

Process AI heeft volgens Pegasystems veel toegevoegde waarde voor procesautomatisering omdat de tool binnen elk bedrijfsproces realtime AI, event stream processing, machine learning, decisioning en natural language processing (NLP) toepast. Hierdoor is het mogelijk om miljoenen streaming events realtime te analyseren en daar direct slimme actie op te ondernemen om cases zo snel mogelijk af te handelen. Inefficiënte processen worden door Proces AI met behulp van honderden zelflerende modellen direct gestroomlijnd. Dit leidt tot betere bedrijfsresultaten. Organisaties kunnen events nu effectiever en efficiënter oplossen. Ook kunnen ze anticiperen op eventuele problemen voordat ze ontstaan. Het resultaat: de best mogelijke ervaring voor zowel klant als medewerker.

Process AI is onderdeel van Pega Platform, een unified en open platform dat via een Center-out-methode operationele processen naadloos verbindt met klantbelevingen.

Partners