23-04-2024

MicroStrategy introduceert flexibele AI-bot Auto

Deel dit bericht

MicroStrategy heeft de release aangekondigd van MicroStrategy Auto, een aanpasbare AI-bot die een snellere, eenvoudigere manier biedt om Business Intelligence te leveren binnen een organisatie. Auto is de nieuwste uitbreiding van MicroStrategy AI, uitgebracht in oktober 2023, een first-to-market oplossing voor het snel bouwen van AI-applicaties op vertrouwde data.

Auto is lichtgewicht en integreerbaar en kan worden ingezet als een stand-alone app in de MicroStrategy ONE-bibliotheek of worden geïntegreerd in applicaties van derden. Het biedt ook volledige aanpassingsmogelijkheden om het uiterlijk, de taalstijl en het detailniveau aan te passen. En omdat hij is gebaseerd op generatieve AI, kunnen gebruikers met de bot communiceren via natuurlijke taal.

Als gevolg hiervan neemt Auto barrières weg voor snelle, effectieve besluitvorming door applicaties slimmer te maken en bedrijfsanalyses in de handen van gebruikers te leggen, ongeacht het vaardigheidsniveau of de applicatie die ze gebruiken. Het is niet nodig om een complex dashboard te gebruiken om inzichten te krijgen en gebruikers kunnen in gewone taal om informatie vragen, waardoor het moeiteloos wordt om business intelligence te integreren in de zakelijke besluitvorming.

Auto verhoogt de productiviteit en effectiviteit voor zowel gebruikers als makers van gegevens aanzienlijk. Verkoopmedewerkers in het veld hebben bijvoorbeeld snel toegang tot gedetailleerde analyses over het productievolume van klanten of het aantal productstoringen met één enkele vraag aan Auto tijdens onderhandelingen met klanten. Voor gegevensanalisten elimineert Auto veel ad-hocverzoeken voor rapport- of dashboardverbeteringen door eindgebruikers zelfstandiger te maken. Met een lagere achterstand kunnen data-analisten meer tijd besteden aan projecten die strategische waarde toevoegen aan de organisatie.

Bouwen op een solide, generatieve AI-fundament
MicroStrategy AI bevat vooraf geconfigureerde toepassingen van Auto voor specifieke toepassingen, zoals Auto SQL voor het automatiseren van SQL-generatie, Auto Dashboard voor het dynamisch bouwen van dashboards uit conversatiequery's en Auto Answers voor het stroomlijnen van ondersteuningsquery's binnen MicroStrategy ONE. MicroStrategy AI maakt het elke gebruiker, ongeacht zijn analytische vaardigheden, gemakkelijk om te communiceren met data door middel van natuurlijke taal.

Partners