31-12-2018

Cegeka lanceert blockchain-starterskit voor bedrijven

Deel dit bericht

Cegeka gelooft sterk in de meerwaarde van blockchain en lanceert daarom een gratis Do It Yourself-blockchain-starterskit die de technologie toegankelijk maakt voor bedrijven. Het bedrijf ondervindt dat de interesse ervoor groot is, maar dat de drempel vaak nog te hoog ligt om erin te investeren. Met de starterskit kunnen zij deze drempelvrees overwinnen.

De starterskit bestaat uit een open source, proof-of-concept framework en een concreet stappenplan waarmee bedrijven op een eenvoudige, laagdrempelige manier kunnen ontdekken of en zo ja, hoe blockchain kan bijdragen aan hun organisatie. IT-managers en softwareontwikkelaars kunnen er direct mee aan de slag, maar ook mensen met minimale programmeerkennis kunnen experimenteren met de meegeleverde voorbeeldcase voor de recyclingindustrie. Als het bedrijf na die experimenteerfase overtuigd is van een proof-of-concept, kan Cegeka dat in een maand tijd uitwerken tot een pilot, en binnen een jaar tot een kant-en-klaar product dat daadwerkelijk zakelijke waarde genereert.

Ontbrekend puzzelstuk
Cegeka, aanbieder op het vlak van toepassingen zoals blockchain, artificial intelligence en Internet of Things, heeft inmiddels op dit vlak de nodige expertise opgebouwd. Het blijkt echter dat er nog misvattingen bestaan over de technologie en dat de mogelijke toepassingen ervan onvoldoende bekend zijn bij bedrijven. Dat maakt de stap om blockchain te introduceren vaak nog te groot.
Sander van Loosbroek, Director Distributed Ledger Technology bij Cegeka: “We ondervinden regelmatig dat blockchain voor veel bedrijven het missende puzzelstukje kan zijn, dat een grote en onmiddellijke impact kan hebben op hun business. We willen bedrijven helpen om dat puzzelstukje te vinden door onze tools voor het ontwikkelen van een blockchain proof-of-concept open te stellen voor iedereen. Waar de ontwikkeling van zo’n applicatie vroeger honderdduizenden euro’s kostte en verschillende maanden kon duren, kan het met de tools van Cegeka gratis en binnen een week tijd.”

Concreet stappenplan
Met Cegeka’s open source toolkit en aan de hand van een concreet stappenplan kunnen bedrijven eenvoudig zelf een blockchainapplicatie creëren. De verschillende stappen bestaan uit het opzetten van een blockchainnetwerk, het aanpassen van de meegeleverde front-end applicatie en het demonstreren van een werkende applicatie. Geïnteresseerden kunnen eenvoudig beginnen op basis van de template van Cegeka en alle complexe deploymentprocessen zijn geautomatiseerd.
De starterskit is in eerste instantie bedoeld voor mensen met een sterke basis in programmeren (JavaScript en Angular), zoals softwareontwikkelaars en IT-managers. Toch kunnen ook mensen met minimale programmeerkennis aan de slag met de meegeleverde voorbeeldcase voor de recyclingindustrie. De starterskit dient vooral als experimenteermiddel, maar er kunnen ook demoversies mee gebouwd worden.

Tags:

Blockchain

Company:

Cegeka

Partners