14-09-2017

Aegon en Achmea nemen deel aan blockchainproject

Deel dit bericht

Aegon en Achmea starten samen met verzekeraars Allianz, Generali en Munich Re met een blockchaintest. De Blockchain Insurance Industry Initiative (B3i) heeft een prototype gepresenteerd en gaat vanaf oktober daarmee testen.

Met de snelle opkomst van de blockchaintechnologie trachten steeds meer bedrijven en instellingen deze techniek te doorgronden. Daarom ontstaan verschillende samenwerkingsverbanden tussen ondernemingen in de financiële sector. Grote banken hebben zich samengevoegd in het consortium R3cev en grote verzekeraars werken samen in het Blockchain Insurance Industry Initiative (B3i). Beide consortia hebben als voornaamste doel om beter inzicht krijgen in de mogelijkheden van de blockchain.
Ook de Nederlandse verzekeraars Aegon en Achmea bevinden zich onder de leden van B3i. Samen met de grote verzekeraars Allianz, Generali en Munich Re doen zij mee aan een blockchainproject, waarbij wordt onderzocht op welke manier de blockchain kan bijdragen, aan veiligere transacties en een snellere uitwisseling van informatie tussen verzekeraars en herverzekeraars zoals bijvoorbeeld Munich Re.

Smart contract management systeem
B3i werd in oktober 2016 gelanceerd om de toekomstmogelijkheden van decentrale gedistribueerde netwerken voor de verzekeringsmarkt in kaart te brengen. Inmiddels is het consortium uitgegroeid tot vijftien leden. Als blockchain inderdaad een bruikbaar systeem blijkt te zijn voor verzekeringsmaatschappijen, dan is de kans groot dat de hele verzekeringsmarkt volledig op de schop gaat. Op 20 juli 2017 lanceerde B3i een herverzekeringsplatform, met een prototype van een smart contract management systeem. B3i geeft aan dat dit herverzekeringsplatform, dat de afgelopen drie maanden is ontwikkeld inderdaad de potentie heeft om de verzekeringsmarkt, die nu nog enigszins ingewikkeld in elkaar steekt, radicaal te gaan vereenvoudigen.

Tags:

Blockchain

Company:

Aegon, Achmea

Partners