12-07-2017

NEN organiseert startbijeenkomst oprichting normcommissie IoT

Deel dit bericht

NEN organiseert op vrijdagmiddag 8 september een startbijeenkomst over de oprichting van een normcommissie voor IoT. Een toename van IoT-toepassingen zorgen voor oplossingen die dwars door sectoren en platformen heengaan. Cross-sectorale oplossingen vragen om interoperabiliteit en integratie tussen systemen en platformen die onafhankelijk van elkaar zijn ontwikkeld met gebruik van verschillende technologieën. Standaarden zijn daarom essentieel voor het bereiken van interoperabiliteit tussen diverse bestaande en opkomende technologieën.

De laatste twee jaar worden er steeds meer IoT-standaarden ontwikkeld. Deze standaarden worden niet alleen ontwikkeld bij internationale standaardisatie organisaties maar ook bij consortia en alliances. Een systeembrede end-to-end benadering is nodig om dit te bereiken. Daarvoor is bij ISO en IEC een systemen-integratie groep gestart als ISO/IEC JTC 1/SC41. Deze technische groep gaat leiding geven aan ISO, IEC, JTC1 en andere entiteiten op het gebied van standaardisatie van IoT en gerelateerde technologieën.
Het standaardisatiewerk van deze groep betreft o.a. thema’s zoals: Sensor networks, IoT architectuur, Interoperabiliteit, Wearables, Industrial IoT, IoT Trustworthiness en Real-time IoT.

Nationaal
Om de belangen van Nederlandse organisaties te vertegenwoordigen, start NEN met de oprichting van een normcommissie over IoT. Belanghebbenden kunnen meepraten en zo bijdragen aan de verdere ontwikkeling van IoT standaarden door lid te worden van deze normcommissie.
Deelname kan bijdragen aan:
- Bepaling van de Nederlandse IoT-standaardisatie agenda;
- Uitoefenen van invloed op de inhoud van mondiale IoT-standaarden in het belang van uw organisatie;
- Up-to-date blijven van de meest recente standaardisatie ontwikkelingen wereldwijd.

Meer informatie over de ontwikkeling van internationale IoT-standaarden en lidmaatschap van de ‘Normcommissie IoT’.

Company:

NEN

Partners