19-04-2023

Aruba, Microsoft en reelyActive versnellen migratie IoT-workloads naar Azure

Deel dit bericht

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, en reelyActive kondigen een open source data converter voor Microsoft Azure aan, waarmee IoT-gegevens van Aruba Wi-Fi access points veilig worden gebruikt door Microsoft Power BI en andere Azure-applicaties.

In combinatie met Aruba's IoT Transport voor Microsoft Azure, zet reelyActive's Pareto Anywhere for Azure gegevens en meeteenheden zoals temperatuur en vermogen om. Zo zijn de gegevens compatibel met Azure-applicaties zonder maatwerk, waardoor de benodigde kosten en tijd met conventionele integraties aanzienlijk worden verlaagd.

De integratie van gegevens van oudere IoT-apparaten met IoT-clouddiensten kan maanden maatwerk kosten. Er zijn tientallen IoT-protocollen en fysieke lagen waarmee men te maken heeft, en het is duur om oudere apparaten te vervangen of aan te passen met nieuwe cloud-native software. De oorzaak hiervan zijn gegevens van IoT-apparaten die veilig moeten worden gestreamd en beëindigd in een format dat is geoptimaliseerd voor gebruik voor Azure IoT-toepassingen. Voor die taak is mogelijk een dure gateway nodig. Eenmaal ontvangen op de Azure IoT Hub, moeten alle payloads afzonderlijk worden omgezet voor gebruik door Azure IoT-applicaties. Als een ander IoT-protocol op een later moment moet worden ondersteund, begint dat proces opnieuw. De kosten, de complexiteit en de kwetsbaarheid van hardware kunnen problemen opleveren voor de rentabiliteit, waardoor een integratieproces zo maanden kan duren.

Aruba, Microsoft en reelyActive hebben deze problemen aangepakt. Aruba heeft IoT-radio's toegevoegd aan zijn Wi-Fi AP's zodat er kan worden voorzien in de IT-mobiliteitsbehoeften. Tegelijkertijd functioneren ze als IoT-gateways. Vervolgens hebben Aruba en Microsoft gezamenlijk Aruba IoT Transport for Azure ontwikkeld. Als die door Aruba Central wordt geactiveerd, worden IoT-gegevens van AP's omgezet in een Azure IoT Hub compatibel format. Deze bevat een Base64 string - een manier van tekstcodering die binaire gegevens weergeeft in een ASCII-formaat - in een JavaScript Object Notation (JSON).

Om migraties te voltooien, decodeert reelyActive's nieuwe Pareto Anywhere for Azure snel en efficiënt Base64 strings, inclusief meeteenheden. De oplossing herleidt het oorspronkelijke gegevensformaat, zodat de gegevens begrijpelijk, consistent en direct beschikbaar zijn in herkenbare meeteenheden. Dankzij de abstractiefunctie van de converter kunnen klanten hybride IoT-systemen inzetten, die bestaan uit verschillende IoT-apparaten en protocollen.

IoT Transport for Azure en Pareto Anywhere for Azure zijn er voor resellers, system integrators en klanten die snel, eenvoudig en kosteneffectief workloads willen migreren naar Azure. De oplossing werkt in een breed scala aan use cases en is niet beperkt tot één applicatie of locatie. Pareto Anywhere for Azure is open-source software. Daardoor kunnen resellers en klanten bovendien nieuwe apparaten en functionaliteit toevoegen ten behoeve van de Azure-community.

Partners