Previder opent zijn meest duurzame datacenter voor publiek tijdens Nationale Datacenterdag
(13-06-2017)

Deel dit bericht

Previder, leverancier van cloud- en managed IT-diensten, opent op 13 juni wederom zijn deuren voor het publiek in het kader van de Nationale Datacenterdag. Belangstellenden kunnen die dag het datacenter van Previder bezichtigen dat bekend staat als een van de meest duurzame van Nederland. Zo is het dak met 5.300 m2 oppervlakte voorzien van zonnepanelen en zijn er systemen voor het hergebruik van restwarmte voor de klimaatbeheersing van panden.

De Nationale Datacenterdag is een initiatief van branchevereniging Dutch Datacenter Association (DDA). De dag is bedoeld om de belangrijke rol van datacenters voor de Nederlandse economie bij een breed publiek onder de aandacht te brengen en daarnaast presenteert de DDA op 13 juni het jaarlijkse rapport The State of the Dutch Datacenters 2017. Naast Previder openen nog meer aangesloten datacenters hun deuren voor bezoekers.

Eric Vredeveldt, commercieel directeur van Previder: “De Nationale Datacenterdag is een mooi initiatief dat de aandacht vestigt op het grote belang van de Nederlandse datacentermarkt voor de Nederlandse economie. Maar ook vinden wij het erg belangrijk om te laten zien dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt voor datacenters en dat Previder hierbij voorop loopt.”

Programma en aanmelden

Tijdens de Nationale Datacenterdag zal Previder één van zijn twee datacenters voor bedrijven openstellen: PDC2. Dit hypermoderne datacenter maakt gebruik van de allernieuwste duurzame technologie en heeft bovendien een uiterst futuristische ontvangstruimte in het hart.

Bedrijven en overige geïnteresseerden uit de regio zijn welkom vanaf 15.00 uur. Het programma gaat om 15.30 van start met een korte presentatie, gevolgd door een rondleiding het datacenter. De middag wordt om 17.00 afgesloten met een borrel.

Vooraf aanmelden is verplicht en plaatsen zijn beperkt.

Let op! Voor een datacenterbezoek is een geldig legitimatiebewijs nodig! 

Tags:

Datacenters

Company:

Previder

Partners