06-03-2017

Coders Co. introduceert Rax programmeertaal voor big data gedragsanalyse

Deel dit bericht

Het in Amsterdam gevestigde data scientists team Coders Co. heeft de programmeertaal Rax aangekondigd, waarmee informatie te halen is uit (on)gestructureerde gedragsdata (big data). Deze taal is ideaal om snel hypotheses te toetsen en de juiste inzichten te krijgen uit gedragsdata van klanten. Met deze krachtige tool kunnen (online) marketeers en strategen gemakkelijker informatie vinden om sneller te kunnen handelen.

Klantgedrag is tegenwoordig omnichannel aanwezig: van banner naar website, naar webshop naar social, naar vergelijkingssite, retargeted banner, email enzovoort. Bij elk touchpoint laten klanten sporen achter, met een hoeveelheid big data aan klantgegevens tot gevolg. Marketeers analyseren deze data maar al te graag om de customer journey te optimaliseren.

Meer analysekracht
Volgens CEO Gosia Wrzesinska van Coders Co. leidt gebrek aan analysekracht en het ontbreken van expertise in data science maar al te vaak leidt tot een focus op de verkeerde informatie of gemis van belangrijke details. “De flexibiliteit van Rax, gecombineerd met de expertise van ons data scientists team in Journeylytics, helpt organisaties om hun aannames te toetsen en de verborgen inzichten in hun data te onthullen.” Rax rekent snel met variabelen zoals tijd, duur en intensiteit van de interacties, zo komt in beeld wat klanten daadwerkelijk doen.
“In tegenstelling tot andere tools imiteert Rax menselijke logica en is relatief eenvoudig te gebruiken. Daarmee komen marketeers te weten wat hun klanten werkelijk doen, ofwel komen de werkelijke klantreizen in beeld, anders dan ze gewend zijn”, aldus Gosia.

Technische achtergrond
De Rax scripttaal is een mix van relationele, regelmatige en temporele algebra en is ontworpen om de overgang van ETL naar datamodellering te vereenvoudigen.
Rax draait op alle SQL-achtige systemen, waaronder Hadoop en Impala. De taal en tools werken intuïtief en voelen vertrouwd aan. RAX wil het analyseproces versnellen en dit resulteert in duidelijker, veiliger en meer draagbare code, die direct werkt op ruwe data, hoe groot de set ook is.

Over Coders Co. en Journeylytics
Coders Co. is een team van data scientists dat in 2013 is gestart uit passie voor programmeren. Het hele team is gepromoveerd in Computer Science en beschikt over jarenlange ervaring in de software-industrie; zoals het programmeren van embedded systemen, hacken van besturingssystemen en uiteenlopende intelligente web- en mobiele toepassingen. Klanten zijn onder meer: het Nederlandse pensioenfonds PGGM en het Japanse marktonderzoeksbedrijf INTAGE. Onder de naam Journeylytics heeft het team zich gespecialiseerd in big data analyse voor customer journeys.
Meer informatie:
www.codersco.com 
www.journeylytics.com


Partners