19-10-2016

Antuit verkrijgt meerderheidsaandeel in Amsterdamse YDatalytics

Deel dit bericht

Antuit, wereldwijd leverancier van Big Data- en analyticsoplossingen, kondigt de verwerving aan van een meerderheidsaandeel in het Nederlandse YDatalytics. Het in Amsterdam Zuidoost gevestigde YDatalytics levert supply chain-, sales- en marketing-analyticsoplossingen.

Volgens CEO Neeraj Bhargava van Antuit is er in Europa een sterke vraag naar de analyticsgedreven oplossingen van Antuit. “Met de acquisitie van een toppositie analyticsbedrijf en een topklasse klantenbestand in Amsterdam zijn we in een beter positie om grote Europese bedrijven van dienst te zijn. Dit completeert onze positie in Europa nadat we eerder dit jaar een afdeling in Londen hebben opgezet.”

Portfolio
De deal voorziet YDatalytics van toegang tot de wereldwijde, door Goldman Sachs ondersteunde, mogelijkheden van Antuit. Volgens oprichter Walter de Zeeuw van YDatalytics geeft de investering zijn bedrijf de kans om met multinationals buiten Europa te werken en het portfolio van diensten voor wereldwijde klanten flink uit te breiden.
De beide bedrijven kennen een gemeenschappelijke synergie op basis van een focus op analyticsoplosisngen voor de retailsector, fast moving consumer goods en de financiële dienstverleningssector en tevens bezitten ze expertise om strategisch consult en operationele kennis samen met analytics toe te passen. Antuit en YDataytics hebben een gezamenlijke management team opgericht om de Europese activiteiten uit te breiden.

Meer informatie: Antuit en YDatalytics

Partners