30-09-2016

Rijksoverheid stelt vijf partijen aan als strategisch ICT adviseur

Deel dit bericht

Atos Consulting, Gartner, KPMG en twee consortia bestaande uit VKA & Berenschot en PBLQ & Quint Wellington Redwood hebben de Europese aanbesteding ‘Strategische Adviesdiensten ICT 2016’ in de wacht gesleept. De vijf adviespartijen mogen zich de komende vier jaar strategisch ICT-adviseur van de Rijksoverheid noemen. De totale waarde van de uit te voeren advieswerkzaamheden wordt geschat op 6 miljoen euro.

De Rijksoverheid geeft volgens Consultancy.nl ongeveer 1 miljard euro uit aan de inhuur van externe adviseurs en professionals. Een groot deel daarvan – circa een derde (351 miljoen euro) – wordt gespendeerd aan ICT-gerelateerde inhuur. De ICT-ondersteuning die de overheid aan boord brengt bestaat uit diverse gradaties, van strategisch ICT-werk tot IT- ondersteuning, operationeel IT-werk en managed services.

IASA2011
Sinds 2011 wordt binnen de overheid het topsegment voor externe ICT-inhuur, dat zich richt op strategisch en beleidsmatig IT werk, ondervangen door het raamcontract IASA2011 (Interdepartementale Aanbesteding Strategische Adviesdiensten ICT). Tot aan dat jaar waren CIO’s en ICT-managers van de departementen van de Rijksoverheid individueel verantwoordelijk voor het selecteren en inschakelen van ICT consultancybureaus. In lijn met het overheidsbeleid richting meer consolidatie van externe leveranciers (door het benoemen van zogeheten ‘preferred suppliers’), en in navolging van overige rijksbrede inkoopprojecten als OT2010 (telecom) en Easi2010 (hardware diensten), besloot het Rijk in 2011 om zijn marktvraag te bundelen in een raamovereenkomst*.

Opdrachten
Uit zo’n vijftig partijen selecteerde de Rijksoverheid acht partijen: vijf afzonderlijke partijen (Atos, Gartner, KPMG, CGI en Thauris) en drie consortia (PBLQ, Boer & Croon, Quint Wellington Redwood en TNO; Verdonck, Klooster & Associates (VKA), Berenschot en Rand Europe; en Twynstra Gudde, Uva/Leibnitz Center for Law, Kirkham Company, Inspearit en Novay). Zij hebben samen in de afgelopen circa vijf jaar 65 adviesopdrachten uitgevoerd, met een gemiddelde opdrachtwaarde van circa 65.000 euro excl. BTW.

Meer informatie: Consultancy.nl

Tags:

Markt, Overheid

Company:

Rijksoverheid

Partners