30-04-2016

Neo4j 3.0 komt met drivers voor Java, .NET, JavaScript en Python

Deel dit bericht

Neo Technology kondigt de beschikbaarheid aan van haar graph database Neo4j 3.0. Volgens eigen zeggen een belangrijke release die de graph database naar de mainstream moet brengen.

Volgens chief scientist Jim Webber bij Neo Technology is elk aspect van de architectuur herzien om de ontwikkeling van graph databases productief en intuïtief te maken, terwijl ook enorme graphs ondersteund worden, met honderden miljoenen tot miljarden nodes en relaties. Volgens Webber is Neo daarin geslaagd met behoud van een verwerking in milliseconden.

Bolt
Gesteund door een nieuw binair wire protocol genaamd Bolt bezit Neo4j 3.0 nieuwe drivers voor Java, .NET, JavaScript en Python. "Samen zorgen deze voor een geheel nieuwe en productieve manier voor ontwikkelaars om met de database te werken,” stelt Webber. Ook Java Stored Procedures worden ondersteund.

Prestaties
Neo4j 3.0 versie biedt volgens het bedrijf een stap vooruit in de mogelijkheid om realtime queries tegen graphs van enorme omvang uit te voeren, met behoud van uitstekende prestaties. Dit is ideaal voor grootschalige toepassingen zoals realtime retail-aanbevelingen, realtime fraudepreventie en IoT-toepassingen.

Neo4j Browser Sync
Naast de nieuwe functies van Neo4j heeft Neo Technology ook de cloud service Neo4j Browser Sync gelanceerd. Deze gratis dienst biedt Neo4j's ontwikkelaars en gebruikers de mogelijkheid om hun favoriete scripts op te slaan en instellingen te synchroniseren.

Lees de blog met meer informatie
Download Neo4j 3.0

Company:

Neo4j

Partners