Thomas Frisendal presenteert keynote en workshop over Graph Technologie op jubileumeditie van DW & BI Summit

Deel dit bericht

Op de tiende editie van de DW & BI Summit presenteert Thomas Frisendal een sessie over de Knowledge Graph en een workshop Understanding Graph Technologies. De DW & BI Summit vindt plaats op 4 april 2023 in het Van der Valk Hotel Utrecht en zal tevens remote te volgen zijn via een live video stream. Aansluitend worden er op 5 en 19 april drie workshops gegeven door prominente experts.

Thomas Frisendal is een ervaren databaseprofessional met meer dan dertig jaar ervaring aan de kant van IT-leveranciers en als zelfstandig consultant. Hij werkt al sinds eind jaren zeventig met databases en datamodellering. Sinds Google in 2012 zijn Knowledge Graph-oplossing aankondigde, heeft het paradigma zijn weg gevonden naar veel praktijkgevallen, vooral op het gebied van analyse. Thomas Frisendal zal in zijn presentatie Knowledge Graphs – New Perspectives on Analytics behandelen wat een Knowledge Graph is, wat die aan mogelijkheden biedt voor Analytics en ingaan op verkopers, producten en standaarden.

In een workshop van een halve dag online op 19 april zal Thomas Frisendal laten zien wat Graph technologieën inhouden vanuit een praktisch perspectief. Hij zal ook laten zien hoe Graph oplossingen en traditionele databases elkaar aanvullen.

Deze jubileumeditie van de DW & BI Summit biedt net als voorgaande jaren weer een uitgebreid programma met lezingen door sprekers uit het Business Intelligence-vakgebied. Profiteer van de kennis en ervaring van de eersterangs line-up van sprekers met Mike Ferguson, Nigel Turner, Thomas Frisendal, Alec Sharp, Tanja Ubert, Herman Bennema, Matthijs Stel, Jan W. Veldsink en Rick van der Lans.

Workshops
Aansluitend vindt op 5 april een serie workshops plaats, gegeven door Nigel Turner (A Data Strategy for Becoming Data Driven), Alec Sharp (Concept Modelling for Business Analysts) en op 19 april online door graph-expert Thomas Frisendal (Understanding Graph Technologies).

Live video stream
De DW & BI Summit in Utrecht zal voor geregistreerde deelnemers via een live video stream online toegankelijk zijn. Ook de congresdocumentatie komt reeds enkele dagen voorafgaand aan het congres digitaal beschikbaar. De presentaties op 4 april worden opgenomen en wij zullen de video’s van de sessies achteraf aan geregistreerde deelnemers online ter beschikking stellen.

Over DW & BI Summit
De Datawarehousing & Business Intelligence Summit wordt jaarlijks georganiseerd door Adept Events en is inhoudelijk verbonden aan BI-Platform.nl. Kijk hier voor het volledige programma van de DW & BI Summit en de workshops.

Partners