28-12-2012

EMC VSPEX adresseert datacenters

Deel dit bericht


EMC, leverancier van dataopslagsystemen, security en informatiemanagement, verwacht dat organisaties vaker zullen overschakelen naar referentie architecturen als ze migreren naar een private cloud. Daarvoor introduceert EMC de VSPEX infrastructuur die is voorzien van een virtualisatielaag, server, netwerk en opslag. Het gaat hierbij om oplossingen van EMC, Cisco Brocade, Citrix, Intel, Microsoft en VMware. VSPEX is exclusief beschikbaar via IT-dienstverleners die lid zijn van het EMC Velocity Partner Program. “VSPEX kan door eindgebruikers geleidelijk geïmplementeerd en gefaseerd ingekocht worden, zodat organisaties niet in één keer hun bestaande investeringen in netwerken, storage en servers hoeven af te schrijven”, aldus Marvin Sewbalak, senior account manager partner development bij EMC.

Brocade, Cisco, Citrix, Intel, Microsoft en VMware
Marvin Sewbalak zegt dat EMC VSPEX een nieuwe oplossing is die past tussen de build your own- en de VCE Vblock oplossing, die exclusief door IT-dienstverleners aan eindgebruikers wordt verkocht. “EMC VSPEX is een gevalideerde architectuur voor datacenters en start nu met  veertien referentie architecturen gebaseerd op componenten voor opslag, networking, servers en software van EMC-alliantiepartners Brocade, Cisco, Citrix, Intel, Microsoft en VMware. Met VSPEX worden IT-infrastructuren eenvoudiger en efficiënter te beheren, terwijl ook flexibiliteit en stabiliteit toenemen.” Partners verkopen volgens Sewbalak nu vaak nog ‘build your own ’ oplossingen, waarbij veel tijd en geld wordt gespendeerd in het uitzoeken van componenten. “Dat heeft nadelen, het uitzoekwerk duurt lang en brengt hoge kosten en risico’s met zich mee. De EMC VSPEX is van te voren al getest op componenten en producten van andere merken die passen in een referentie architectuur. De VSPEX is van tevoren gevalideerd en wij garanderen performance. Partners gaan hierdoor minder risicovolle projecten aan.  De EMC VSPEX biedt een garantie dat het altijd werkt.”

Deduplicatie
EMC VSPEX bestaat uit veertien verschillende referentie architecturen die zijn gericht op het versnellen van de implementatie van private cloud en end user computing omgevingen, aldus Sewbalak. “Deze veertien VSPEX Proven Infrastructure oplossingen bestaan uit verschillende merken hardware en software. VSPEX is gebouwd op EMC’s VNX en VNXe storage-systemen en Data Domain en Avamar back-up oplossingen. Door gebruik te maken van technologieën, zoals data-deduplicatie, compressie en Fully Automated Storage Tiering (FAST), kunnen klanten hun operationele kosten verlagen en de efficiëntie verbeteren”

Virtuele machines
Het beheer van VSPEX kan worden uitgevoerd met Microsoft System Center en VMware vCenterOperations Management Suite. VSPEX systemen zijn geschikt voor het draaien van Oracle, Microsoft en SAP applicaties in een private cloud of in een virtual desktop omgeving. De server componenten bestaan uit Cisco UCS of Intel rackmount X86 servers van IBM, HP of Dell. VSPEX werkt met Cisco Nexus, Brocade en, indien mogelijk ook Juniper  switches. Sewbalak: “Voor private cloud implementaties hebben klanten de keuze uit VMware vSphere en Microsoft Windows Hyper-V voor 50 tot 250 virtuele machines. Voor end user computing-omgevingen zijn VMware View of Citrix XenDesktop voor 250 tot 2000 virtuele desktops mogelijk. Extra VSPEX-configuraties worden beschikbaar gesteld op basis van aanvragen via partners.”

iRent

EMC biedt partners VSPEX-labs de mogelijkheid om de oplossing te testen, te valideren en te demonstreren, aldus Sewbalak: “We hebben demo faciliteiten zoals testlabs in Cork. We hebben een partnership met iRent, een verhuurbedrijf van computersystemen van EMC, Cisco en Apple uit Nijkerk.  Via iRent is het mogelijk om VSPEX testing units op locatie te krijgen. “Verder is er een rol weggelegd voor distributeurs Copaco, Avnet en Magirus. “EMC gaat distributeurs trainingen geven hoe ze later VSPEX  aan het overige kanaal kunnen aanbieden.”

Wikibon
Sewbalak zegt dat EMC met de VSPEX inspeelt op de in de komende jaren verwachte sterk groeiende vraag naar referentie architecturen. Volgens onderzoeksbureau Wikibon heeft  5 procent van alle wereldwijde organisaties een referentie architectuur in huis. Verwacht wordt, dat dit in 2017 zal zijn gestegen naar 50 procent. “Dat komt door de vraag naar private cloud door klanten, partners en service providers. EMC adresseert dit met een VSPEX referentie architectuur.”

VSPEX.nl

In het vierde kwartaal van dit jaar  zalEMC beginnen  met een end-user marketing campagne, waarbij geïnteresseerde gebruikers terecht kunnen op de website VSPEX.nl . Volgens Sewbalak is VSPEX een ideale oplossing voor VDI-omgevingen met 250 tot 2000 werkplekken. “Dat is een vrij technisch verhaal en daarom moeten we aan eindgebruikersmarketing doen. Onze focus partners, die als eerste de VSPEX naar de markt brengen, krijgen ondersteuning met technische kennis, marketing en financial incentives. Vanuit EMC geven we partners 5 procent extra deal protectie.” De ondersteuning past in het beleid van EMC om meer van zijn producten via partners te verkopen, vervolgt Sewbalak. “EMC wil resellers helpen om hun operationele kosten omlaag te brengen en de winstgevendheid te verhogen. VSPEX helpt hierbij. Partners hoeven de technische componenten niet meer uit te zoeken, dat heeft EMC al gedaan. Dat scheelt onze channel partners aanzienlijk in kosten. Partners kunnen verder met EMC producten zoals de VSPEX  services generen. EMC laat services geheel aan partners over, van installatie tot en met break en fix.”


Marvin Sewbalak helpt channel partners
Marvin Sewbalak werkt al zes jaar bij EMC en is senior account manager partner development. Hij kent de Nederlandse IT-channel goed. Eerder werkte Sewbalak bij Getronics, SCC, Compaq en HP. “Ik ben één van de vijf partner managers en verantwoordelijk voor grote resellers in Nederland. Mijn taak is de EMC channel op te bouwen en partners zelfvoorzienend te maken. Ik help partners naar de volgende fase, waarin ze niet alleen producten verkopen, maar ook diensten zoals managed services. EMC zorgt daardoor voor een mooie winstgevendheid van resellers. Dat komt omdat we zorgen dat er geen grote concurrentie bestaat tussen onze resellers, zoals dat wel vaak bij andere IT-leveranciers het geval is. We hanteren verschillende criteria voor het toelaten van nieuwe resellers hierbij kan je denken aan regionale dekking of een bepaalde vertical kennis. Verder zijn we op zoek naar gespecialiseerde partners die kennis hebben van cloud of verticale markten, zoals de lokale overheid of de bovenkant mid-market.”

Door: Witold Kepinski 


Tags:

Storage

Partners