27-09-2013

Nieuwe EMC storage infrastructuur voor Zorgpartners Friesland

Deel dit bericht


De ICT uitdagingen van Zorgpartners Friesland  

Op 1 januari 2012 is Zorgpartners Friesland Groep opgericht. Hieronder vallen een aantal zelfstandig opererende ziekenhuizen en thuiszorg organisaties. Op dat moment hadden de bedrijven binnen de groep ieder hun eigen netwerk en storage infrastructuur en is een samenwerking opgestart om gezamenlijk strategische keuzes te maken.

Wiebrand Hoeksma is Hoofd ICT bij Ziekenhuis De Tjongerschans. “Vanuit ICT hebben wij onderzocht waar synergievoordelen konden worden behaald. Die hebben wij als eerste gevonden in het gezamenlijk aanbesteden van een nieuwe storage omgeving voor de ziekenhuizen Medisch Centrum Leeuwarden en De Tjongerschans.”

De samenwerking met i3 groep
Wiebrand Hoeksma: “Wij hebben deze selectie op een redelijk unieke manier aangepakt: we hebben eerst een partner gekozen en zijn pas daarna met leveranciers in gesprek gegaan. Medisch Centrum Leeuwarden was al klant bij i3 groep. Bij nadere kennismaking bleek dat ze ook goed bij onze cultuur pasten. Omdat beide ziekenhuizen i3 groep een goede partij vonden, hebben wij ze gezamenlijk de opdracht gegeven om het selectieproject te begeleiden.

Wij hebben ze gevraagd voor alle vendoren die ze voerden, een offerte uit te brengen. i3 groep was in ons geval dus onafhankelijk en de leveranciers moesten hun input aanleveren op basis van ons programma van eisen. i3groep heeft dit proces begeleid, zodat wij uiteindelijk vier heel goed vergelijkbare offertes kregen.”

De selectie
Uitgangspunt voor de selectie was een Storage Area Network (SAN) met een minimale levensduur van vijf jaar. Wiebrand Hoeksma: “Wij wilden uiteraard qua kosten goed weten waar we aan toe waren, inclusief alle benodigde licenties en onderhoud. Verder moest de omgeving de verwachte groei voor de komende jaren probleemloos op kunnen vangen. Tot slot moesten beide omgevingen redundant uitgevoerd worden.” i3 groep heeft in twee rondes het selectieproces begeleid, waarna Zorgpartners Friesland unaniem voor de oplossing van EMC heeft gekozen.

Wiebrand Hoeksma: “EMC bood de beste prijs prestatie verhouding. Een minimaal gebruik van rackspace, het laagste energieverbruik en toepassing van nieuwe technologie zoals SSD’s die we er als caching in hebben zitten. We zijn er nog altijd heel tevreden mee.”

De ervaringen met i3 groep
Wiebrand Hoeksma: “Ik heb het selectieproject als heel prettig ervaren. i3 groep heeft veel expertise op de verschillende oplossingen en zij konden ook goed de voor- en nadelen van de verschillende leveranciers aangeven. Zij hebben het hele proces gecoördineerd en gezorgd dat de informatie uniform werd aangeleverd. Voor ons hebben zij gezorgd voor transparantie in een redelijk diffuse markt. i3 groep heeft ons in staat gesteld, gefundeerd de juiste keuze te maken.”

Roelof Mulder. Projectmanager bij Medisch Centrum Leeuwarden, was betrokken bij de implementatie. “Ik heb de inzet van i3 groep bijzonder gewaardeerd. Je merkt dat ze veel kennis en ervaring hebben. Ze hebben een goed onderliggend plan geschreven. Mede daardoor zijn de implementatie en migratie vlekkeloos verlopen, wij hebben geen downtime gehad.”

Inmiddels draait de nieuwe EMC storage omgeving tot volle tevredenheid in beide ziekenhuizen. Roelof Mulder: “Het mooiste bewijs van ons vertrouwen is dat we recent weer een nieuwe oplossing via i3 groep hebben aangeschaft: een back-up oplossing met tape robot.”

  

Tags:

Storage

Partners