18-02-2013

Centralisatie storage met EMC-oplossingen houdt dataverkeer miljoenenbedrijf slank

Deel dit bericht


Herbalife Worldwide startte als bedrijf met de verkoop van het ‘originele’ gewichtsbeheersingsprogramma vanuit de kofferbak van de auto van oprichter Mark Hughes. Dat was 1981. Nu is het een wereldwijd concern met vestigingen in 81 landen en met meer dan 2 miljoen distributeurs van Herbalife-producten. Het asortiment omvat onder meer producten voor gewichtbeheersing, sportprestatieverbetering en persoonlijke verzorging.

Zo’n 5 jaar geleden besloot het management om IT zoveel mogelijk te centraliseren in datacenters. Daartoe zijn inmiddels 4 hoofd-datacenters ingericht: Los Angeles, Colorado, Hong Kong en Venray. Dave Dammertz, IS Supervisor Regional Data Center EMEA en werkzaam in Venray: “De hoogste graad van beschikbaarheid van data staat centraal voor de 35 EMEAvestigingen van Herbalife die van ons datacenter in Venray gebruik maken. Het betreft bedrijfskritische applicaties voor de EMEA-regio. Herbalife wil daarbij in de komende 10 jaar wereldwijd groeien naar zo’n 150 vestigingen en daardoor zal ook het aantal vestigingen in de EMEA-regio toenemen. Centralisatie van IT moet de verwachte sterke datagroei die hiermee gepaard gaat, opvangen en onze bedrijfsprocessen optimaal faciliteren, ook bij nieuwe IT-ontwikkelingen. Dat geldt ook voor de oplossing voor back-up van data wereldwijd.”

SCHAAlBARE ZEKERHEID
Om tegemoet te komen aan de eisen van beschikbaarheid en capaciteit koos Herbalife voor een Unified Storage-oplossing van EMC. Ook werden de back-uproutines bij de diverse vestigingen onder de loep genomen. Dave Dammertz vergeleek verschillende aanbieders. “In principe hadden we in Europa de vrije keus. Naarmate de centralisatie van onze datacenters vorderde, werd echter duidelijk dat we vanwege fail-over ook een verbinding met ons hoofkantoor in de VS wilden. Het werd daarom steeds belangrijker zoveel mogelijk te Standaardiseren. Kiezen voor dezelfde hardware biedt voordelen bij koppeling en synchronisatie van data. Dat ons hoofdkantoor werkt met EMC heeft ook een rol gespeeld bij onze voorkeur. We willen namelijk volledige zekerheid voor beschikbaarheid van bedrijfskritische data. Zo moet de orderverwerking en promotionele ondersteuning voor onze miljoenen distributeurs vlekkeloos verlopen. Dat verklaart ook onze keuze voor de EMC Data Domain-oplossing ter vervanging van onze tape back-upsystemen.”

GEBRUIKSGEMAK EN MOEITELOOS UITBREIDEN
“Het prettige aan Unified Storage van EMC is dat het eigenlijk 2-in-1 biedt. Een deel gebruiken we voor VMware en onze Exchange cluster, een ander deel is gereserveerd voor toekomstige hosting. Data Domain geeft daarbij grote snelheids- en kwaliteitswinst bij het maken van back-up’s. Wat opvalt is het gebruiksgemak. Daarbij is de schaalbaarheid een groot voordeel bij het verder inrichten van ons datacenter in Venray. We begonnen met 25 TB en dat is meer dan verdubbeld in 2 jaar. We moeten nu weer uitbreiden om de groei van de organisatie bij te kunnen houden. Onlangs heb ik alweer 2 shelfs besteld vanwege de groeiende datastroom!”, aldus Dammertz.

Voor ondersteuning bij de aanschaf en installatie van EMC-oplossingen selecteerde Dammertz EIS Enterprise IT Solutions: “Zij ondersteunden ons bij de uitrol van EMC Unified Storage. Ook Data Domain is via hen aangeschaft.”

TOEKOMSTSVAST BOUWEN AAN DATAZEKERHEID
De centralisatie bracht behalve de voordelen van beheersbaarheid en beschikbaarheid ook besparingen. Dammertz: “De lokale kosten van onze 35 EMEA-locaties voor IT-investering en -support zijn lager geworden. Dat biedt de mogelijkheid te investeren in de datacenters en zo kunnen we als Herbalife aan onze distribiteurs laten zien dat de nieuwste technologie voor hen beschikbaar komt.”

De vraag naar storage bij het datacenter in Venray zal mede daardoor sterk toenemen. “Zo gaan we Windows shares toevoegen, omdat we Fall-servers die op andere locaties staan straks ook in Venray zullen gaan hosten. De virtualisatie van servers en ook desktop computers (VDI) zal in de nabije toekomst een grote rol gaan spelen. Daardoor zal de vraag naar storagecapaciteit alleen maar toenemen. Schaalbaarheid is dan zeer belangrijk voor onze ‘private cloud’ hier in Venray”, meldt Dammertz.

Tags:

Storage

Partners