28-05-2014

'Storagegroei, bedrijfsgroei en virtualisatie zorgen voor capaciteitsgroei van datacenters'

Deel dit bericht


Europese datacenters maken een flinke groei door. Storagegroei, bedrijfsgroei en het virtualiseren van kritische applicaties zijn hiervoor de belangrijkste drijfveren.

Dit blijkt uit onderzoek van Forrester Consulting in opdracht van Digital Realty Trust. Voor het onderzoek werden beslissers in de datacenterwereld uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Ierland ondervraagd. 56% van de managers verwacht dat storagegroei gaat zorgen voor capaciteitsgroei in datacenters. 48% denkt dat vooral bedrijfsgroei voor groei in de datacenterwereld gaat zorgen, terwijl 42% vooral veel capaciteitsgroei verwacht door virtualisatie. Ook big data (36%), business continuity (26%) en datacenterconsolidatie (23%) zijn belangrijke drivers achter capaciteitsgroei in datacenters.

Drivers per land
De drivers voor groei die datacentermanagers identificeren verschillen per land:

  • Verenigd Koninkrijk: storagegroei, bedrijfsgroei, virtualisatie en big data;
  • Duitsland: storagegroei, virtualisatie, big data en bedrijfsgroei;
  • Frankrijk: storagegroei, bedrijfsgroei, virtualisatie en big data;
  • Nederland: bedrijfsgroei, storagegroei/big data (gelijk geëindigd) en virtualisatie/redundantie (gelijk geëindigd);
  • Ierland: bedrijfsgroei, compliancy/consolidatie (gelijk geëindigd) en business continuity.

Bijna alle datacentermanagers (92%) verwachten de capaciteit van hun datacenter binnen vier jaar uit te zullen breiden om deze capaciteitsgroei op te vangen. 38% verwacht dat het bestaande datacenterbudget het komend jaar met 5% tot 10% stijgt om deze uitbreiding mogelijk te maken. Nog eens 7% van de respondenten verwacht een budgettoename van meer dan 10% in de komende maanden.

Overwegingen bij nieuwe investeringen
Bij de besluitvorming over nieuwe investeringen in datacenters zijn de connectiviteitsopties volgens 81% van de beslissers de belangrijkste overwegingen. Denk hierbij aan het aantal en de beschikbaarheid van netwerkleveranciers Daarna volgen betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het datacenter (79%), de energiekosten van de locatie (77%) en de mate van controle over het datacenter (76%).

Voor het onderzoek in opdracht van Digital Realty voerde Forrester Consulting een online survey uit onder organisaties in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Japan, Duitsland, Hong Kong, Frankrijk, Canada, Australië, Nederland en Ierland. Het onderzoek heeft als doel datacenterplannen en drijfveren voor groei te evalueren. De resultaten van het Europese deel van de studie zijn gebaseerd op de antwoorden van 266 senior-level beslissers met verantwoordelijkheid voor een datacenter. Bijna twee derde werkt bij een bedrijf met meer dan duizend medewerkers. De respondenten kwamen uit de volgende regio’s: Verenigd Koninkrijk: 32%, Duitsland: 28%, Frankrijk: 24%, Nederland: 10% en Ierland: 6%. Het onderzoek vond plaats in februari 2014.

WH

Tags:

Datacenters

Partners