14-05-2014

E-Quest investeert in FlexPod voor datacenterdiensten

Deel dit bericht


Cloud service provider e-Quest zocht naar een snelle en accurate manier om de capaciteit van haar infrastructuur – met name die van het datacenter – uit te kunnen breiden. PQR heeft een voorstel ingediend om met behulp van de Cisco/NetApp-FlexPod-oplossing aan de toegenomen vraag naar capaciteit te voldoen.

e-Quest Automatisering is een innovatief en dynamisch bedrijf gevestigd in Helmond. Een team van 35 gecertificeerde medewerkers faciliteert de kantoorautomatisering van bedrijven in Helmond en omgeving. De dienstverlening van e-Quest is onderverdeeld in drie pijlers; kantoorautomatisering, datacenterdiensten en glasvezeldiensten. Deze drie pijlers zijn zo opgezet dat e-Quest geen afhankelijkheid van derden heeft en haar klanten optimaal kan bedienen. e-Quest is hierin uniek binnen Nederland en veruit marktleider in de regio.

Datacenterdiensten
De vraag naar datacenterdiensten is de afgelopen jaren toegenomen, nadat e-Quest vrijwel alle bedrijven, scholen en instellingen in de regio Helmond op het eigen glasvezelnetwerk had aangesloten. PatriqueDankers, Directeur van e-Quest: “Wij leveren onze klanten een aantal efficiënte beheerconcepten waarmee adequaat beheer en onderhoud op hun ICT-omgeving wordt uitgevoerd, zodat zij altijd optimaal over hun data kunnen beschikken. Om klanten onze dienstverlening te kunnen garanderen, hebben wij in 2012 ons bestaande datacenter uitgebreid en er een nieuw datacenter met 120 racks bij gebouwd. Vervolgens ontstond de behoefte aan een nieuw, beheerd platform. PQR heeft daarvoor gezorgd.”

PQR heeft daarom de FlexPod-oplossing aangeboden. FlexPod is een converged infrastructuuroplossing die is gebouwd op een flexibele, schaalbare, gedeelde infrastructuur met als componenten Cisco Unified Computing System servers, Cisco Nexus switches en NetApp unified storagesystemen. De voordelen zijn legio, het gaat om gestandaardiseerde bouwblokken van A-merken, om één platform op basis van uniforme en schaalbare computing-, fabric- en storagetechnologieën. Dit platform kan zonder onderbreking of veranderingen van de architectuur in de grootste datacenterbehoeften voorzien.

Geïntegreerde componenten voor gevalideerd design
De verschillende componenten zijn vooraf geïntegreerd en geoptimaliseerd voor uiteenlopende omgevingen. Centraal management van de volledige infrastructuurpool is mogelijk. Daarnaast levert FlexPod gevalideerde datacenterdesigns voor veel verschillende toepassingen, zoals gevirtualiseerde omgevingen met VMware, SQL Server, SharePoint, Exchange 2010, SAP, virtuele desktopinfrastructuur of veilige multi-tenancy. Een ander voordeel voor de klant is dat hij in geval van technische problemen altijd wordt geholpen, of hij nu Cisco of NetApp belt.

E-Quest heeft PQR deze opdracht gegund en de implementatie is in volle gang. “Wij hebben onze problematiek aan PQR voorgelegd en gevraagd of zij ons konden adviseren”, aldus Dankers. “Na een grondige inventarisatie van onze eisen en wensen, reikte PQR ons deze oplossing aan. Wij hebben alle vertrouwen in PQR en in de FlexPod-oplossing en verwachten dat de praktijk zal uitwijzen dat wij de juiste keuze hebben gemaakt.”

(PW)Tags:

Datacenters

Partners