07-02-2014

Braziliaans-Nederlandse joint venture voor datacentra in São Paulo

Deel dit bericht


Deerns Groep, een internationaal bureau voor ingenieursadviesdiensten, en Sistenge Ltda., het belangrijkste Braziliaanse aannemersbedrijf voor datacentra, hebben samen een nieuwe onderneming opgericht in São Paulo.
 
De naam van de joint venture is ‘Deerns Data Centre Design S.A.’ en de nieuwe organisatie zal ontwerp- en adviesdiensten voor datacentra leveren aan opdrachtgevers in Brazilië. Door de expertise van Deerns op het gebied van datacenterontwerp te combineren met de lokale expertise van Sistenge zal de joint venture in São Paulo een hoogwaardige dienstverlening op het gebied van datacenterontwerp bieden met als resultaat uiterst energie-efficiënte, betrouwbare en modulaire datacentra.
 
Sistenge, met als thuisbasis São Paulo, heeft de laatste twintig jaar een solide reputatie opgebouwd als leverancier van kleine en grote datacenterfaciliteiten voor belangrijke opdrachtgevers in de telecom-, ICT- en financiële sector. Deerns Groep, met vestigingen in acht Europese landen, het Midden-Oosten en de VS, is een toonaangevend internationaal bureau voor technische adviesdiensten dat datacentra ontwikkelt en ontwerpt voor uiteenlopende opdrachtgevers, van ICT tot banken en van wetenschappelijke instellingen tot overheidsinstanties. Deerns Groep is al actief in Brazilië, en is onder andere betrokken bij de uitbreiding van de luchthaven Viracopos.
 
De nieuwe onderneming heeft al een aantal projecten opgestart en er wordt een snelle groei verwacht gezien de vraag naar ontwerpen en ontwikkeling van hoogwaardige, energie-efficiënte datacentra in de Braziliaanse datacentermarkt. “De samenwerking tussen deze twee topbedrijven is een indrukwekkend initiatief dat sterk zal bijdragen aan de ontwikkeling van de datacentermarkt in Brazilië. Er is veel vraag naar kwalitatief hoogwaardige diensten, zoals wij die aanbieden, op het gebied van efficiënte en betrouwbare datacenterontwerpen,” aldus Jan Karel Mak, Bestuursvoorzitter Deerns Groep B.V.

(PW)


Tags:

Datacenters

Partners