23-10-2013

MariaDB SkySQL specialist krijgt 20 miljoen dollar kapitaalinjectie

Deel dit bericht


MariaDB SkySQL specialist krijgt een 20 miljoen dollar kapitaalinjectie van Intel Capital, California Technology Ventures, Finnish Industry Investment, Open Ocean Capital en Spintop Private Partners. 

Open Source Relationeel databasemanagement SkySQL, is een alternatief voor de Software, Service en Support van MySQL. SkySQL Ab, het bedrijf achter de SkySQL Enterprise subscription, is de alternatieve bron voor Software, Service en Support van de MySQL database en gerelateerde technologieën. Opgericht door de voormalige werknemers van MySQL AB, SkySQL Ab is een open source software company die zich sterk maakt voor verdere ontwikkeling van de MySQL database technologie. In Nederland distribueert Dupaco SkySQL.

SkySQL maakte in april 2013 bekend dat het een fusie-overeenkomst heeft getekend met Monty Program Ab, de makers van de snelst groeiende open source databasetechnologie: MariaDB. Deze fusie herenigt enkele sleutelfiguren van de oorspronkelijke MySQL AB ontwikkel- en support-teams. Hun doel is om, in samenwerking met klanten, partners en de gebruikersgemeenschap, MariaDB te ontwikkelen tot een volledig compatibele, NewSQL open source database. Het bedrijf belooft ook verdere ontwikkeling van het aanbod voor gebruikers van de MySQL-database.

SkySQL heeft al een aantal klanten in de Benelux, waaronder Nimbuzz in Nederland, de in België gevestigde tour operator Jetair en Fondation Restena in Luxemburg. 
   
Door: Witold Kepinski  


Tags:

Open Source

Partners