06-03-2013

Rackspace introduceert OpenCenter voor open clouds

Deel dit bericht


Rackspace voegt nieuwe functionaliteit toe aan zijn gratis en open source Rackspace Private Cloud-software. De software is gebaseerd op OpenStack en wordt ondersteund door de Fanatical Support-diensten van Rackspace.

OpenCenter
Een van de belangrijkste toevoegingen is OpenCenter, een enkele interface voor het inzetten, configureren en draaien van schaalbare open clouds in een in-house datacenter.

OpenCenter is gebouwd op basis van de ervaring met de Rackspace Open Cloud en voorziet in een gecentraliseerd grafische user interface en een API die de operationele activiteiten die komen kijken bij het inzetten, beheren en onderhouden van private clouds vereenvoudigen en automatiseren.

Hoge beschikbaarheid
OpenCenter biedt API of ‘point-and-click’-inzet en beheer van high availability-omgevingen voor de OpenStack controller nodes. Dit zorgt voor betere uptime en verlaagt zakelijke risico’s. Klanten kunnen kiezen uit Ubuntu, Red Hat Enterprise Linux of CentOS voor hun host besturingssysteem wanneer ze een Rackspace Private Cloud inzetten.

Rackspace Private Cloud-software is een combinatie van voorgeconfigureerde, stabiele ‘trunk’-code van de OpenStack-community en Rackspace-tools.


Tags:

Datacenters

Partners