19-02-2013

Rackspace breidt Europese ‘open cloud’ datacenter uit

Deel dit bericht


Als gevolg van het succes van zijn open cloud breidt Rackspace zijn Europese datacenter in het Verenigd Koninkrijk uit. Rackspace werkt voor deze uitbreiding samen met datacenter-specialist Digital Realty. Dankzij de uitbreiding kan het bedrijf naast de duizenden bestaande klanten, straks nog meer klanten in Europa bedienen.

“In 2012 hebben we ten minste 300 nieuwe medewerkers aangenomen en zeker 10.000 nieuwe servers in gebruik genomen”, zegt Angelo Dijkstra (foto), Regional Manager Benelux van Rackspace. “Onze klanten zijn al actief met onze open cloud, of zijn zich daarop aan het voorbereiden en ik ben ervan overtuigd dat de uitbreiding van ons datacenter daar een boost aan geeft. Open cloud is de toekomst.” 

10 megawatt
De overeenkomst is in januari 2013 gesloten en omvat de bouw van een datacenter van 10 megawatt en een strategisch plan voor de gefaseerde bouw van vijf ‘data halls’ in de nabije toekomst. 

De nieuwbouw van het open cloud datacenter van Rackspace is gebaseerd op het ‘wholesale’-model waarbij Rackspace de ruimte least, in plaats van de constructie zelf te bouwen. Deze methode hanteert Rackspace ook voor zijn faciliteiten in Virginia, Chicago en Dallas in de Verenigde Staten, alsook in Sydney, Australië. 

 

Tags:

Datacenters

Partners