30-01-2013

EMC ziet omzet en winst in 2012 flink toenemen

Deel dit bericht


EMC, leverancier van dataopslag en informatieoplossingen, heeft in het vierde kwartaal een omzet gehaald van 6 miljard dollar. Dat is een stijging van 8 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2011.

De nettowinst van EMC in het vierde kwartaal steeg 5 procent jaar-op-jaar naar 870 miljoen dollar. De winst per aandeel (GAAP) in het vierde kwartaal steeg met 3 procent jaar-op-jaar naar 0,39 dollarcent. 

2012
De omzet in het fiscale jaar 2012 bedroeg 21,7 miljard dollar, een stijging van 9 procent vergeleken met 2011. De nettowinst van EMC in 2012 steeg met 11 procent naar 2,7 miljard dollar. De winst per aandeel (GAAP) was 1,23 dollar, een stijging van 12 procent. 

Project X all flash storage array
EMC heeft aangegeven met een aantal nieuwe producten te komen, zoals de all-flash storage array Project X gebaseerd op de technologie van het overgenomen XtremIO. Deze oplossing biedt deduplicatie en veel data snapshots. Project X is onder andere geschikt voor virtual desktop infrastructure (VDI).

VMAX Cloud Edition
Verder komt er een nieuwe PCIe server-gebaseerdde flash storage accelerator die werkt met MLC NAND technologie. De nieuwe flash storage oplossingen zijn een uitbreiding op de EMC VMAX enterprise arrays en VNX midrange arrays, die ook flash storage mogelijkheden hebben. EMC introduceert verder dit jaar de storage array VMAX Cloud Edition. EMC's beveiligingsdivisie RSA wordt uitgebreid met een security analytics suite voor het beheer van compliance, security en risicobeheer processen. 

Het nieuwe bedrijf Pivotal, een combinatie van EMC en VMware technologie en werknemers, gaat zich richten op big data analytics en cloudplatformen.

VSPEX
EMC is verder tevreden met de verkoop van geconvergeerde infrastructuur oplossingen van VCE Vblocks. Afgelopen kwartaal was de omzet meer dan 1 miljard dollar. VCE is volgens onderzoeksbureau Gartner marktleider in het segment voor geconvergeerde infrastructuur oplossingen. Verder neemt de verkoop van de VSPEX referentie architectuur toe. Er zijn er nu 1300 VSPEX systemen verkocht.

Tucci verwacht dat organisaties in 2013 meer uitgeven aan storage oplossingen. In 2013 wordt een omzet verwacht van 23,5 miljard dollar.

Door: Witold Kepinski 

  

Tags:

Storage

Partners