30-07-2019

Payconiq haalt ruim 20 miljoen euro op voor verdere ontwikkeling

Deel dit bericht

Payconiq International SA heeft bij een investeringsronde ruim 20 miljoen euro opgehaald bij haar bestaande aandeelhouders. De mobiele betaaldienst, met hoofdkantoor in Luxemburg, bestaat uit een netwerk van consumenten, winkel(keten)s, distributeurs en banken dankzij een open API-structuur en flexibele microservices.

Met de investering wil Payconiq nieuwe ontwikkelingen versnellen, nauwere integratie bij banken en winkeliers realiseren en zich sterker positioneren in Europa. Inmiddels hebben in Nederland, België en Luxemburg ruim 60.000 winkeliers zich aangesloten bij het veilige plug-and-play platform. De eenvoudige mobiele betaalmethode van Payconiq biedt een volwaardige (ver)koopervaring dankzij de bestaande infrastructuur van banken. Gebruikers hebben alleen een bankrekening en een smartphone nodig. Daarmee kunnen ze veilig facturen betalen, onderling betalingen doen, online en in winkels afrekenen.

Iedereen kan mobiel betalen
Door technologische innovaties en toename van het gebruik van smartphones zit de mobiele betaalmarkt sterk in de lift. Volgens het Worldpay’s Global Payments Report 2018hebben digitale portemonnees het gebruik van de traditionele (prepaid) creditcards al voorbijgestreefd. Digitale portemonnees zullen in 2022 een sterkere positie.

CEO Duke Prins van Payconiq: “Bij Payconiq vinden we dat iedereen in bezit van een bankrekening en een smartphone deel mag uitmaken van het digitale avontuur. Daar is geen betaalpas voor nodig. We willen de betaalervaring eenvoudig en veilig houden en gebruiken daarvoor bestaande middelen. Zo gebruiken we de beveiligde infrastructuur van banken om iedereen binnen Europa te voorzien van een eenvoudige mobiele betaaloplossing. Payconiq is voor iedereen: elke smartphone en elke bank, of je nu wilt betalen of een betaling wilt ontvangen.”

De investering benadrukt de steun en het vertrouwen van de bestaande aandeelhouders om Payconiq te laten groeien tot een pan-Europees omnichannel mobiel betaalplatform.

Company:

Payconiq

Partners