26-10-2018

Ordina en iQibt richten SAP Finance opnieuw in voor provincie Noord-Holland

Deel dit bericht

Ordina en iQibt starten op 1 november met de realisatie van een nieuwe inrichting van de financiële processen voor de provincie Noord-Holland. Met dit project verbetert de provincie de financiële besturing en de transparantie van haar verantwoording. Ordina heeft als hoofdaannemer de opdracht om de nieuwe inrichting per 1 januari 2020 gereed te hebben, zodat de gebruikers van de provincie ermee aan de slag kunnen.

Volgens Projectleider Nanne Wams namens Ordina wordt van overheidsorganisaties steeds meer verwacht dat ze precies kunnen laten zien wat er met de door hen bestede gelden aan bijvoorbeeld projecten of subsidies is gebeurd. “Wij helpen de provincie nu door een logische en eenduidige structuur in SAP Finance in te richten, die past bij hun actuele processen.”

De implementatie van de nieuwe financiële procesvoering in SAP bouwt voort op eerdere verbeteringen die PNH al heeft gerealiseerd. Vorig jaar werd de oplossing ‘Elektronische Project Thermometer’ gebouwd en succesvol gelanceerd, een tool waarmee PNH projecten beter kan besturen in termen van geld, tijd en risico’s. Dit project, door Ordina gerealiseerd, werd genomineerd voor de SAP Quality Awards 2017 in de categorie ‘Business transformation’.

In de keuze voor haar partners hechtte de provincie tevens sterk aan kennis van financiële en logistieke processen binnen provinciale organisaties, in combinatie met de benodigde kennis van het kernplatform SAP. iQibt voerde dergelijke trajecten eerder uit bij diverse overheidsinstellingen. Richard Legierse, Partner bij iQibt vertelt: “Eerder dit jaar hebben wij een vergelijkbaar project afgerond bij de provincie Overijssel. Het is mooi om te zien dat door het bundelen van krachten, Ordina en iQibt bij deze opdracht aantonen, dat het steeds normaler is dat meerdere partijen samenwerken om de opdrachtgever te voorzien van de best beschikbare expertise.”

Tags:

SAP

Company:

Ordina

Partners