20-10-2022

Atos wint tender SAP Core migratie ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Deel dit bericht

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft Atos een contract gegund voor de housing, hosting, beheer en onderhoud en de migratie naar de publieke cloud van haar SAP-centrische IT-infrastructuur, als onderdeel van de tender Housing, hosting, beheer en onderhoud van het Bedrijfsvoeringssysteem IenW.

De initiële looptijd van de overeenkomst - waarbij Atos verantwoordelijk wordt voor het ondersteunen van het SAP-centrische bedrijfsvoeringssysteem ten behoeve van de financiële processen, inkoop en budgetuitvoering binnen het ministerie - is vijf jaar, met de mogelijkheid tot contractverlenging met nog eens vijf jaar.

Als resultaat van deze overeenkomst zet Atos haar rol voort als belangrijkste SAP-partner van het ministerie en is zij verantwoordelijk voor de transformatie van het SAP-systeem van IenW. In een aanpak die uit twee fasen bestaat en wordt ondersteund door Atos OneCloud wordt het SAP-systeem gemigreerd naar de cloud van Microsoft Azure. Vervolgens worden bedrijfsprocessen geoptimaliseerd om te worden overgezet naar een Software-as-a-Service model. Gedurende de looptijd van het contract streeft Atos naar een vermindering van haar eigen CO2-voetafdruk met 5 tot 10 procent per jaar.

Herontwerp van processen
Tijdens de tweede fase van de transformatie zal Atos zich richten op het herontwerp van processen, verandermanagement en de implementatie van BPI-tooling, vertelt Hillie Beentjes, plaatsvervangend secretaris-generaal van IenW: "We kijken  uit naar de voortzetting van ons partnership met Atos. Hierbij zullen we ons gezamenlijk focussen op een beheerste en veilige transitie naar een SAP-systeem dat ons in staat stelt onze innovatiekracht te vergroten. Daarnaast wordt het mogelijk dit systeem op te schalen op basis van veranderende capaciteitsvereisten, terwijl de efficiency en continuïteit van onze dienstverlening voortdurend gewaarborgd blijft."

“Als onderdeel van deze nieuwe overeenkomst gaat Atos zich richten op het ondersteunen van een nieuwe fase in de SAP-transformatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat”, aldus Peter ’t Jong, CEO van Atos Nederland. "Het is onze verantwoordelijkheid om een uitstekend functionerende backoffice te bieden. We kunnen hierbij terugvallen op onze diepgaande expertise op het gebied van de SAP,  cloud en veilige migraties, evenals op de kracht van de Atos OneCloud. Op deze manier stellen we het ministerie in staat om sterke verbindingen over weg, spoor, water en lucht in Nederland te blijven bouwen."

Atos heeft in de afgelopen jaren verschillende ministeries en overheidsorganisaties ondersteund met transformatiediensten.

Tags:

Cloud, SAP, ERP, SaaS

Company:

Atos, Rijksoverheid

Partners