30-04-2018

HPE, ABB en Rittal onthullen Secure Edge Data Center

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise (HPE), ABB en Rittal hebben het Secure Edge Data Center (SEDC) tijdens de Hannover Messe aangekondigd. Dit datacenter is specifiek gebouwd voor industriële en telecommunicatieomgevingen. Het zorgt dat klanten IT dichtbij hun operationele technologie (OT), machines en apparaten kunnen draaien ten behoeve van low-latency, veilige en betrouwbare digitale processen.

Gartner stelt dat op dit moment slechts tien procent van zakelijk gegenereerde data wordt gecreëerd en verwerkt buiten een centraal datacenter of de cloud. In 2022 zal dit percentage tegen de 50 procent liggen, aldus het onderzoeksbureau.1 Ook de markt voor zogeheten micro-modulaire datacenters groeit snel. Volgens 451 Research heeft de markt de laatste drie jaar gemiddeld meer dan 50 procent jaarlijkse groei gekend, en zal door initiatieven als 5G en de aanhoudende OT-IT convergentie blijven uitbreiden.2
Als antwoord op deze marktvraag biedt SEDC een kant-en-klare en betrouwbare datacenteromgeving, geoptimaliseerd om in ruige omgevingen te opereren. Het stelt klanten in staat om data-acquisities, analytics en beheerprocessen te draaien dichtbij de industriële apparaten. Dit ter preventie van latency, security en betrouwbaarheidsissues die kunnen voorkomen bij datacommunicatie via IT-systemen op afstand.

Het SEDC vereenvoudigt de implementatie van enterprise-grade IT-oplossingen in industriële omgevingen, ongeacht de locatie. Het helpt klanten om:
• Snel te starten – SEDC wordt geleverd als een fabrieksgeïntegreerde en geteste kant-en-klare oplossing met een voorgeconfigureerde HPE software-defined infrastructuur. Daardoor is het systeem binnen twaalf weken inzetbaar.
• Hun digitale processen te beveiligen – een IP55 beoordeelde3 omsluiting, die fysiek beschermd is tegen vochtigheid, stof en vuil, met geïntegreerde cooling en brandblussysteem van Rittal en een voeding van ABB met back-up power.
• Eenvoudig te schalen – het SEDC is eenvoudig uit te breiden in stappen van 5, 10 en 20 kW om toenemende IT-workloads te ondersteunen
• De industriële omgeving kostenefficiënt te digitaliseren – SEDC biedt enterprise-grade datacenterfunctionaliteit met flexibele financieringsopties waarbij het mogelijk is om te betalen op basis van consumptie.
• Downtime en on-site werkzaamheden te voorkomen – het SEDC en de infrastructuur kunnen op afstand worden gemonitord en beheerd vanaf alle locaties. Dit om sterke beschikbaarheid te verzekeren, zonder dat gespecialiseerd personeel op locatie hoeft te zijn.

Het Secure Edge Data Center is in Europa beschikbaar vanaf september 2018.

Company:

HPE

Partners