04-04-2019

SAS en Siemens sluiten partnerovereenkomst

Deel dit bericht

Siemens Digital Industries Software gaat een samenwerking aan met SAS om bedrijven te helpen met de creatie van IoT edge en cloud-gebaseerde oplossingen. Dit is mogelijk door SAS en open source streaming-analyses toe te passen via Siemens' MindSphere.

Gebruikers krijgen toegang tot geavanceerde en voorspellende SAS-analyses in MindSphere. Dit kan de invoering van machine learning (ML) en kunstmatige intelligentie (AI) in omgevingen met het IoT versnellen. Toenemende productiviteit en vermindering van operationele risico’s met behulp van een geoptimaliseerd asset performance management en een krachtig voorspellend en normatief onderhoud zijn slechts enkele voorbeelden waarop deze nieuwe oplossingen voordeel bieden aan klanten die werkzaam zijn in verschillende industrieën.

Siemens en SAS gaan samenwerken om nieuwe en bestaande klanten te betrekken en, te beginnen met streaming-analyses, bijna real-time geïntegreerde AI voor IoT-randapparatuur mogelijk te maken. De partners verwachten dat de oplossingen later dit jaar verkrijgbaar zullen zijn. "De reputatie van Siemens op het gebied van innovatieve operationele activa, software en processen is ongeëvenaard. Hun toewijding om industrieën wereldwijd te digitaliseren biedt een uniek platform om het volledige potentieel van IoT via AI te realiseren", aldus Jason Mann, vicepresident van de IoT-afdeling bij SAS. "Onze samenwerking kan de transformatie van IoT voor onze klanten versnellen."

Partners