25-01-2019

HPE opent IoT-innovatielab in Genève

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise heeft een IoT Innovation Lab geopend in Genève, Zwitserland. Klanten worden hier geholpen bij het benutten van enorme datahoeveelheden die buiten datacenters worden gegenereerd. Het gaat om data uit apparaten, machines, assets en sensoren die aan de rand van het netwerk (edge) verzameld worden.

Het lab in Genève is wereldwijd het vierde IoT Innovation Lab van HPE – de eerste in Europa – en biedt een samenwerkingsomgeving voor het conceptualiseren, ontwikkelen en testen van geavanceerde IoT- en edge-to-cloudoplossingen. Deze oplossingen stimuleren bedrijfsresultaten als operationele efficiëntie, veiligheid, omzetgroei en concurrentievoordeel op lange termijn.

Het IoT Innovation Lab in Genève biedt praktijkomgevingen en -voorbeelden. Klanten en partners ervaren daardoor de toegevoegde waarde van het uitgebreide IoT-portfolio van HPE en haar partners. Hieronder vallen de meeslepende ‘Edge Experience Zones’ waar klanten digitaal communiceren met ‘dingen’ in hun natuurlijke omgeving, met daarin praktische IoT-gebruikscases voor branches als olie en gas, productie, engineering, gezondheidszorg, retail, smart cities en meer.

Samen met het nabije HPC en AI Center of Excellence in Grenoble (Frankrijk) biedt het IoT Innovation Lab in Genève een proof-of-conceptomgeving om de nieuwste IoT-technologieën te testen met software en testdata van klanten. Klanten kunnen applicaties benchmarken en veilig en vertrouwelijk experimenteren met vele verschillende gebruikscases.

Company:

HPE

Partners