06-12-2018

HPE lanceert Edge Platform Solutions voor snelle implementatie van edge-applicaties

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise kondigt nieuwe HPE Edgeline Converged Edge System-oplossingen aan. Met deze oplossingen wordt de implementatie van edge-applicaties versneld en het beheer ervan vereenvoudigd. Hierdoor kunnen klanten sneller reageren op de enorme datahoeveelheden die machines, assets, apparaten en sensoren aan de rand van het netwerk of in de cloud genereren.

Op basis van een open platform kunnen organisaties hiermee veel verschillende applicaties en operationele technologie (OT) apparaten integreren voor edge-implementaties. Dit zorgt voor meer efficiëntie en innovatie in bijvoorbeeld de productie-, energie- en telecomsector.

Om edge-data direct te vertalen naar inzichten en realtime-acties, moeten de data dicht bij de bron worden verwerkt. Dit omdat verzending van data naar een datacenter op afstand vertraging oplevert, bandbreedte kost en kosten met zich mee brengt. Dit betekent wel dat de infrastructuur op afstand beheerd moet worden en dat sensoren en industriële assets naadloos verbonden moeten zijn met IT-applicaties aan de ‘edge’. Met nieuwe software, technologie en services voor HPE Edgeline Converged Edge Systems, een geheel nieuwe infrastructuurcategorie die OT en IT in één systeem convergeert, wordt deze taak drastisch vereenvoudigd en versneld.

De nieuwe oplossingen omvatten:
• HPE Edgeline OT Link Platform – een open platform voor automatisering van de wisselwerking tussen operationele technologieën en standaard IT-applicaties aan de rand van het netwerk voor intelligente en autonome besluitvorming.
• HPE Edgeline-systeemmanagement – de eerste specifiek voor de ‘edge’ ontworpen systeemmanagementoplossingen. Dit zorgt voor sterke betrouwbaarheid, connectiviteit en security.
• HPE Edgeline EL300 Converged Edge System – inclusief OT-link en HPE Edgeline-systeemmanagement. Dit biedt uitstekende bescherming in ruwe ‘edge’-omgevingen voor verschillende industriële implementaties.
• HPE Edgeline Field Application Engineering Services – is verkrijgbaar via HPE Pointnext en helpt klanten met het plannen, bouwen en aanpassen van op OT-link gebaseerde Internet of Things (IoT) en cyber-physical systemen.

Meer informatie: Hewlett Packard Enterprise

Partners