05-02-2018

Trifacta haalt 48 miljoen dollar op in nieuwe financieringsronde

Deel dit bericht

Trifacta, aanbieder in data wrangling software, heeft aangekondigd dat het bedrijf 48 miljoen dollar aan financiering heeft verkregen van nieuwe strategische investeerders, waaronder Columbia Pacific, Deutsche Börse, Ericsson, Google en New York Life, samen met een deelname van bestaande investeerders Accel, Cathay Innovation, Greylock Partners, Ignition Partners en Ridge Ventures. Deze kapitaalinjectie brengt de totale financiering van Trifacta op 124 miljoen dollar tot nu toe.

Voortbouwend op een drievoudige toename van het aantal klanten zal met de financiering de verdere ontwikkeling van Trifacta's data wrangling platform worden ondersteund en de cloud- en geografische expansie van het bedrijf versneld.

Volgens IDC zal de big data- en business analytics markt tegen 2020 rond de 210 miljard dollar waard zijn en wordt verwacht dat de markt voor data wrangling technologieën 2,5 keer sneller zal groeien dan de markt voor legacy data-integratie en cleansing tools. Verder rapporteert Gartner dat data preparation technologieën in 2020 in meer dan 50 procent van nieuwe data-integratie inspanningen voor analyse zullen worden gebruikt.

Meer informatie: Trifacta

Partners