12-01-2022

Alteryx kondigt overname van Trifacta aan

Deel dit bericht

Alteryx kondigt aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Trifacta, dat schaalbaar datamanagement en machine learning inzet om data-analyse sneller en intuïtiever te maken. Alteryx zal Trifacta overnemen voor 400 miljoen dollar.

Trifacta biedt cloud-first mogelijkheden om ondernemingen te helpen bij hun analytische transformatie en heeft een sterke positie verworven in grote ondernemingen. De overname zal de cloudstrategie van Alteryx versnellen en nieuwe categorieën klanten aanboren binnen de IT van grote ondernemingen.

Volgens Mark Anderson, CEO van Alteryx, brengt Trifacta zeer bekwame cloud-first engineering-, product- en go-to-market-teams met zich mee. “Met een gecombineerde ervaring van tientallen jaren in het bouwen en op de markt brengen van bedrijfskritische, cloudgebaseerde analytische oplossingen. Samen breiden Trifacta en Alteryx onze totale adresseerbare markt uit met extra mogelijkheden om ons te richten op nieuwe data- en cloudtransformatie-initiatieven voor Global 2000-klanten. Met Trifacta zal ons gecombineerde cloudplatform voorzien in de behoeften van ondernemingen, van data-analyseteams en IT/technologieteams tot line of business gebruikers."

Trifacta biedt schaalbaar cloud data management mogelijkheden op een natuurlijke en veilige manier voor grote cloud implementaties, waaronder Google Cloud Platform (GCP), Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure. Alteryx is van plan haar low code/no code analytics-oplossing te combineren met de cloud native mogelijkheden van Trifacta om flexibele inzetmogelijkheden te bieden - on-premises, hybride en cloud - om tegemoet te komen aan de analytics-behoeften van enterprise klanten. "We zijn ongelooflijk verheugd om onze krachten te bundelen met Alteryx en zo een toonaangevende onafhankelijke cloud analytics provider te creëren," zegt CEO Adam Wilson van Trifacta. "Samen hebben we de mogelijkheid om duizenden klanten wereldwijd in staat te stellen krachtige zakelijke inzichten te ontsluiten met de combinatie van Trifacta's Data Engineering Cloud en Alteryx's Analytics Automation platform."

De transactie zal naar verwachting worden afgesloten in het eerste kwartaal van 2022 en is onderhevig aan de gebruikelijke afsluitvoorwaarden.

Partners