29-01-2018

SAP door IDC MarketScape gepositioneerd voor AI in Enterprise Marketing Clouds

Deel dit bericht

SAP SE is benoemd tot belangrijke speler in het rapport 'Worldwide Artificial Intelligence in Enterprise Marketing Clouds 2017' van IDC MarketScape.

Volgens IDC MarketScape biedt SAP Hybris Marketing Cloud unieke oplossingen voor klanten om Artificial Intelligence en Machine Learning te gebruiken. Het rapport geeft aan dat dergelijke marketing cloud oplossingen bedrijven de mogelijkheid bieden om:
· Enterprise-ready en privacy-vriendelijke oplossingen te bieden op één platform;
· Zowel business-to-business als business-to-customer marketing bij te staan met één oplossing waarin alle analytics zichtbaar zijn;
· De marketingplanning, budget management, attributie en loyalty management te implementeren.

Optimale customer experience
“De AI- en ML-toepassingen die beschikbaar zijn dankzij SAP Hybris Marketing Cloud zijn van onschatbare waarde voor digital marketeers en dan met name voor degenen waarbij snelle beslissingen van cruciaal belang zijn voor conversie, de gemiddelde sales waarde, klanttevredenheid en loyaliteit”, stelt Gerry Murray, directeur, IDC Marketing and Sales Technology Research. “Op dit moment zijn deze diensten beschikbaar zonder extra kosten. Ik raad het klanten van SAP Hybris dan ook aan deze technologie te omarmen en zich snel te begeven naar de voorhoede van AI-gestuurde marketing.”

Volgnes Mark de Bruijn, VP & Head of Marketing EMEA & MEE, is het belang van een duurzame customer experience infrastructuur evident. “AI kan hierbij een belangrijk middel zijn om marketing in the moment mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van AI-gestuurde aanbevelingen met interesses en sentiment analyses. Door een actueel klantbeeld te hebben, kun je altijd naadloos inspelen op de klantbehoefte en daar zijn waar de klant je nodig heeft. Door het benutten van technologieën als AI en ML kunnen bedrijven hun customer journey verder optimaliseren en de loyaliteit van de klanten verhogen.”

Lees hier een samenvatting van het rapport van IDC MarketScape ‘Worldwide Artificial Intelligence in Enterprise Marketing Clouds 2017 Vendor Assessment.’

Partners