14-06-2017

Quint Wellington Redwood en Target Holding bundelen krachten

Deel dit bericht

Management adviesbureau Quint Wellington Redwood en big data expert Target Holding bundelen hun kennis en ervaring om de potentie van big data om te zetten naar praktische toepassingen. Met als resultaat een unieke propositie waarmee de waarde van data volledig tot uiting kan worden gebracht in de digitale transformaties die veel organisaties momenteel doormaken. Het praktisch toepassen van kunstmatige intelligentie en machine-learning in uiteenlopende gebieden zoals energie- en watermanagement, media en entertainment, healthcare en beleid en uitvoering, komt zo binnen handbereik.

Ontsluiten van de waarde van data

“Veel van onze opdrachtgevers vragen zich af wat ze aan moeten met de enorme hoeveelheid data die vandaag de dag beschikbaar is. Hoe genereer en ontsluit ik die data en welke waarde heeft het? Door deze bundeling van krachten kunnen we de vragen van onze opdrachtgevers beantwoorden. Het Big Data Analytics Framework van Target verzamelt data van allerlei bronnen. Deze data wordt verrijkt met kunstmatige intelligentie en zelflerende algoritmes voor onder meer patroonherkenning, voorspelling, classificatie en vervolgens gevisualiseerd. We kunnen zo de data laten spreken”, aldus Maurice Boon, CEO van Quint Wellington Redwood.

“We hebben aan de wieg gestaan van big data in Nederland en daardoor de afgelopen jaren enorm veel kennis en ervaring opgedaan in het ontwikkelen van geavanceerde, zelflerende algoritmes op zeer grote, complexe datasets en de bijbehorende platformen als Hadoop en Apache Spark waarmee we opdrachtgevers in staat stellen om innovatieve en disruptieve big data vraagstukken op te lossen. Het is nu tijd om deze expertise breder ter beschikking te stellen aan de opdrachtgevers”, aldus Gert-Jan van Dijk, CEO Target Holding.

Data als core business

Door de bundeling van kennis en ervaring ontstaat tevens een toegankelijk en volledig portfolio aan data analytics gerelateerde opleidingen. Dit gezamenlijke portfolio heeft tot doel om de medewerkers van opdrachtgevers zelf op te leiden in plaats van dat bedrijven structureel externe capaciteit moeten betrekken. Data analytics en datamanagement worden core business en onmisbaar voor elk bedrijf.

Partners