21-09-2023

Intel Innovation 2023: AI leidt tot de Siliconomy

Deel dit bericht

Tijdens haar derde jaarlijkse Intel Innovation evenement onthulde Intel een reeks technologieën om kunstmatige intelligentie overal te brengen en toegankelijker te maken voor alle workloads, van client en edge tot netwerk en cloud.  

Volgens Intel CEO Pat Gelsinger vertegenwoordigt AI een generatieverschuiving, die een nieuw tijdperk van wereldwijde expansie inluidt waarin computing nog fundamenteler is voor een betere toekomst voor iedereen. "Voor ontwikkelaars creëert dit enorme maatschappelijke en zakelijke kansen om de grenzen te verleggen van wat mogelijk is, om oplossingen te creëren voor de grootste uitdagingen ter wereld en om het leven van elke persoon op deze planeet te verbeteren."

Intel bevestigde dat het vijf-nodes-in-vier-jaar procestechnologieplan op schema blijft, en demonstreerde een multi-chiplet pakket dat gebruik maakt van Universal Chiplet Interconnect Express (UCIe) interconnects.
Het bedrijf onthulde nieuwe details over de volgende generatie Intel Xeon processors, waaronder belangrijke verbeteringen in energiezuinigheid en prestaties, en een E-core processor met 288 cores. De 5e generatie Intel Xeon processors wordt op 14 december gelanceerd

De AI PC arriveert met de lancering van Intel Core Ultra processors op 14 december. Met Intel's eerste geïntegreerde neurale verwerkingseenheid levert Core Ultra energiezuinige AI-acceleratie en lokale inferentie op de pc. Een grote AI-supercomputer zal worden gebouwd op Intel Xeon processors en Intel Gaudi2 AI hardwareversnellers, met Stability AI als belangrijkste klant.

De algemene beschikbaarheid is aangekondigd voor de Intel Developer Cloud voor het bouwen en testen van high-performance toepassingen zoals AI, inclusief details dat het al in gebruik is door klanten. Nieuwe en toekomstige softwareoplossingen van Intel, waaronder de 2023.1 release van de Intel Distribution of OpenVINO toolkit, zullen ontwikkelaars helpen nieuwe AI-mogelijkheden te ontsluiten.

Partners