21-12-2016

Tableau opent Europees R&D Centrum in München

Deel dit bericht

Tableau Software kondigt de opening aan van haar nieuwe kantoor in München. Deze vestiging in het centrum van München is het vijfde Europese en tweede Duitse kantoor van Tableau en tevens haar eerste Europese Research en Development Centrum.

Eerder dit jaar in maart kondigde Tableau de overname aan van het Duitse databasesysteem HyPer. HyPer is een high performance databasesysteem dat als onderzoeksproject is ontwikkeld aan de Technische Universiteit van München. De vestiging van het Europees Research en Development Centrum maakt onderdeel uit van de deal, en het wordt het vijfde Europese kantoor van Tableau, naast de vier in Dublin, Frankfurt, London en Paris.

Volgens Henrik Jorgensen, Country Manager Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bij Tableau, is München een van de beste Duitse steden op het gebied van technologische innovatie geworden. In het kantoor in München zullen de engineers en developers van de Hyper data engine gevestigd worden, met de bedoeling dat het centrum een belangrijke innovatiehub zal worden voor Tableau. De Hyper-technologie zal interactieve en bijna realtime analyse van alle datagroottes mogelijk maken en zal naar verwachting in 2017 in de Tableau-productlijn geïntegreerd worden.

Partners