01-12-2016

Tableau Online beschikbaar op Amazon Web Services

Deel dit bericht

Tableau heeft aangekondigd dat haar product Tableau Online op Amazon Web Services beschikbaar is gekomen. Tableau Online is het snelst groeiende product van de Business Intelligence-leverancier met meer dan 5000 accounts in meer dan 100 landen.

Volgens Tableau is de toevoeging van Amazon Web Services een natuurlijke evolutie. Na de lancering van Amazon Redshift begin 2013, bleek Redshift de snelst groeiende en meest gebruikte databron in samenhang met Tableau Online. Honderden klanten hebben in de drie jaar sinds de lancering voor een jaarlijkse verdubbeling van het gebruik gezorgd.
Tableau is hiermee zeer tevreden en ziet daardoor mogelijkheden voor innovatie. De technische infrastructuur kan aan AWS worden overgelaten, zodat men bij Tableau zich kan focussen op verbetering van de analytics- en datamanagementonderdelen.

Connectoren
Het eerste Tableau datacenter was beschikbaar aan de westkust van de V.S., in januari 2016 is daar het Europese datacenter in Dublin, Ierland bij gekomen. Tableau heeft veel geïnvesteerd in de optimalisatie van connectoren naar veelgebruikte AWS databronnen als Amazon EMR, Amazon Redshift, Amazon Aurora en Amazon RDS. Maar Tableau Online op AWS verbindt ook met bronnen als SQL Server, Cloudera, en cloudapplicaties als Google Sheets en Marketo.
Met de hosting op AWS van het datacenter in Ierland krijgen klanten die gebruik maken van de AWS databases een belangrijke performanceverbetering.

Onlangs is Adam Selipsky als CEO van Tableau aangetreden, na een tiental jaar aan de uitbouw van AWS gewerkt te hebben. De aanwezigheid van Tableau op Amazon Web Services zal dus niet toevallig zijn. De beschikbaarheid is bekend gemaakt tijdens AWS Re:Invent in Las Vegas.

Meer informatie over Tableau op AWS
Meer informatie over Tableau Online

Partners