26-10-2016

Adam Selipsky nieuwe CEO van Tableau

Deel dit bericht

Tableau Software heeft Adam Selipsky aangesteld als president en CEO. Mede-oprichter en voormalig CEO Christian Chabot van Tableau is voorzitter van Tableau's raad van bestuur.

Adam Selipsky is per 16 september in dienst gekomen bij Tableau. Hij heeft meer dan tien jaar gewerkt aan de uitbouw van Amazon Web Services. Zijn inzet heeft AWS doen groeien van een startup naar een bedrijf met een omzet van miljarden dollars en AWS neergezet als een van de marktleiders in cloud computing. Voordat hij bij AWS in dienst kwam werkte hij bij RealNetworks en strategisch adviesbureau Mercer Management Consulting. Adam Selipsky is enorm blij met zijn nieuwe baan. “Tableau heeft die zeldzame combinatie van een enthousiaste klantenbestand, leidende producten, ongelooflijk getalenteerde medewerkers met toewijding aan technologische innovatie en het momentum in de markt.”

Teamspeler
Volgens voormalig CEO Christian Chabot kan Selipsky Tableau naar een hoger niveau brengen. “Hij is de juiste persoon om aan het hoofd van Tableau de volgende fase van groei in te zetten. Zijn ervaring in Amazon Web Services naar leidend cloudplatform te tillen en zijn teamspeler mentaliteit maken hem bijzonder geschikt voor Tableau.” Christian Chabot is 14 jaar CEO van Tableau geweest en heeft het bedrijf doen groeien naar een niveau met meer dan 46.000 klanten. Hij blijft bij Tableau betrokken als voorzitter van de raad van bestuur van Tableau en zal adviseren over strategie en markt.

Wijzigingen in het management
Andere wijzigingen in het management betreffen Chris Stolte, Tableau’s co-founder en Chief Development Officer, die Technical Advisor wordt. Andrew Beers krijgt de leiding over productontwikkeling als Chief Development Officer. Verder wordt Francois Ajenstat de nieuwe Chief Product Officer, rapporterend aan Beers.

Meer informatie: Tableau

Partners