30-11-2016

Sogeti bouwt datawarehouse als SaaS voor Koninklijke Bibliotheek

Deel dit bericht

Na een intensief aanbestedingstraject heeft De Koninklijke Bibliotheek IT-dienstverlener Sogeti geselecteerd voor de bouw van een compleet nieuw datawarehouse. In dit datawarehouse wordt in eerste instantie vier Terabytes aan data opgeslagen over lidmaatschappen en over het gebruik van alle openbare bibliotheekcollecties.

Sogeti start nu met de bouw van het datawarehouse, dat in het eerste kwartaal van 2017 af moet zijn. Met dit nieuwe platform is de De Koninklijke Bibliotheek (KB) in staat haar ambitie waar te maken om meer datagedreven te opereren. Bovendien voldoet de Koninklijke Bibliotheek hiermee aan de Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen (Wsob).

Capaciteitsverdubbeling
Volgens de Wsob is gegevenslevering door openbare bibliotheken een wettelijke plicht geworden. Dat staat onder regie van de KB. Daarmee ontstond de behoefte aan een robuust en toekomst vast datawarehouse dat voldoet aan alle hedendaagse eisen op het vlak van functionaliteit, betrouwbaarheid, veiligheid en het beschermen van persoonsgegevens. De Koninklijke Bibliotheek verwacht dat het datawarehouse elk jaar in capaciteit verdubbelt. Het nieuwe datawarehouse moet daarom schaalbaar zijn en makkelijk uit te breiden met allerlei tools voor datavisualisatie, rapportage en analyse.

SaaS-oplossing
Sogeti bouwt het datawarehouse in een Microsoft Azure cloudomgeving en biedt het platform als een Software-as-a-Service (SaaS) oplossing aan. Daarmee is de schaalbaarheid van het datawarehouse gewaarborgd. Verder is gekozen voor technologie van Microsoft en van Informatica voor de functionele inrichting van het platform, ook om de toekomstbestendigheid te verzekeren.

Meer informatie: Sogeti

Partners