17-07-2024

SAS stelt Decision Builder beschikbaar in Microsoft Fabric

Deel dit bericht

SAS heeft SAS Decision Builder, een cloud-gebaseerde intelligente beslissingsoplossing, beschikbaar gemaakt in private preview op Microsoft Fabric. SAS Decision Builder workloads zijn gebaseerd op de mogelijkheden van SAS op het gebied van intelligente besluitvorming en zullen klanten helpen betere, snellere en veiligere beslissingen te nemen door meerdere kunstmatige intelligentie modellen, regels en procedure logica te compileren in een samengestelde workflow.

Dit is een belangrijke stap voor organisaties die het rendement op hun investeringen in analytics willen maximaliseren met AI-geautomatiseerde besluitvorming. SAS Decision Builder is een nieuwe Microsoft Fabric workload die de analytics levenscyclus stroomlijnt door klanten in staat te stellen modellen en beslissingen te ontwerpen, integreren en implementeren. Met eenvoudige toegang tot gegevens uit Microsoft Fabric OneLake kunnen gebruikers beslissingen testen, aanpassen en uitvoeren binnen de Fabric-omgeving om zich aan te passen aan veranderende marktlandschappen en te voldoen aan hun unieke bedrijfsbehoeften.

Native integratie zorgt voor naadloze ervaringen
Met SAS Decision Builder workloads op Microsoft Fabric hebben bedrijfsanalisten en domeinexperts toegang tot beslissingsstromen, kunnen ze bedrijfslogica ontwerpen in een toegankelijke low-code editor en machine learning, grote taalmodellen (LLM's) en meer gebruiken om de beslissingscyclus te beheren en te voltooien. De oplossing sluit naadloos aan op de mogelijkheden van Fabric op het gebied van machine learning, zodat gebruikers gebruik kunnen maken van bestaande modelbouwpipelines om bruikbare beslissingen te nemen. Bovendien helpen de governancefuncties van SAS Decision Builder om de beslissingsstromen veilig en uitgebreid te beheren. Met duidelijk inzicht in hoe regels worden ontwikkeld, kunnen gebruikers gegevensstromen volgen en precies zien hoe beslissingen tot stand komen.

“We hebben ons Fabric-platform opengesteld zodat onze partners hun eigen native ervaringen naar onze klanten kunnen brengen. Iedereen, van data-analisten en data scientists tot zakelijke gebruikers, zullen gebruik kunnen maken van deze beslissingsmogelijkheden op Microsoft Fabric”, zegt Ditpi Borkar, Vice President en General Manager, Azure Databricks, Fabric Strategic ISVs en Data Dev Experiences bij Microsoft. “Fabric-gebruikers krijgen toegang tot een hele reeks workloads, van Power BI tot SAS Decision Builder, waardoor ze productiever kunnen zijn, sneller inzichten kunnen leveren en betere beslissingen kunnen nemen.”

AI-gebaseerde inzichten verbeteren klantresultaten
De integratie strekt zich ook uit tot Azure AI Services, waarbij SAS decision intelligence belangrijke generatieve AI-elementen zoals LLM's rechtstreeks binnen een beslissingsstroom ondersteunt. De combinatie van het vermogen van LLM's om complexe datasets in tal van sectoren te analyseren met voorspellende AI vergroot de datapool voor gebruikers om scenario's uit te voeren, uitkomsten te analyseren en gepersonaliseerde klantervaringen te leveren.

De combinatie van beslissings- en AI-mogelijkheden kan callcentermedewerkers in de klantenservice bijvoorbeeld uitrusten met unieke antwoorden en richtlijnen om tegemoet te komen aan individuele klantbehoeften. In de financiële dienstverlening kunnen kredietverstrekkers SAS Decision Builder workloads gebruiken om in realtime de volgende beste aanbiedingen te doen op verschillende platforms. Kredietverstrekkers kunnen de oplossing gebruiken om het besluitvormingsproces voor het goedkeuren van leningen te stroomlijnen.

Bovendien kunnen SAS Decision Builder workloads helpen bij fraudebestrijding en autorisatieprocessen. IT-professionals kunnen LLM's binnen de oplossing gebruiken om hun bedrijven te beschermen tegen phishing-zwendel door tools te ontwikkelen die twijfelachtige e-mails analyseren en identificeren. Dit kan op zijn beurt organisaties helpen om de beveiliging te verbeteren, kostbare datalekken te verminderen en de compliance in sterk gereguleerde sectoren te verbeteren.

Partners