07-10-2024

SQream lanceert Snowflake Connector

Deel dit bericht

SQream heeft een native connector aangekondigd die haar cloud data-oplossing, SQream Blue, naar de Snowflake omgeving brengt. De Snowflake-connector van SQream stelt gebruikers in staat om enorme kostenbesparingen te realiseren door gegevensladingen naar SQream Blue te verplaatsen zonder data te exporteren of informatie uit bestaande Snowflake-workflows te migreren.

De non-profit Transaction Processing Performance Council (TPC) ontwikkelde de TPCx-BB als benchmark voor het objectief vergelijken van Big Data Analytics System (BDAS) oplossingen. Tijdens het vergelijkingsgedeelte van de TPCx-BB analyse presteerde SQream Blue aanzienlijk beter dan Snowflake en het X-Large Virtual Warehouse, waarbij 30 TB aan data twee keer sneller en tegen de helft van de kosten werd verwerkt, waarbij sommige taken zelfs nog verder gingen met tot vijf keer betere prestaties.

In combinatie met deze resultaten heeft SQream een native Snowflake connector geïntroduceerd waarmee SaaS big dataprojecten naadloos de GPU parallellisatie-oplossing van SQream Blue kunnen integreren in het Snowflake datawarehouseplatform om het beste van beide platformen te benutten. De connector maakt gebruik van een enorme Snowflake-bibliotheek om een directe en geoptimaliseerde verbinding tussen SQream Blue en Snowflake tot stand te brengen. Hierdoor zijn er geen tussentijdse gegevensoverdrachten of complexe ETL-processen nodig, worden de queryprestaties verbeterd en wordt de operationele overhead verminderd.

Bijkomende voordelen zijn:
• Naadloze integratie: Behandel Snowflake-tabellen als native objecten binnen SQream Blue, waardoor gegevenstoegang en -beheer worden vereenvoudigd.
• Ongeëvenaarde prestaties: Er is geen data-export nodig.
• Kosten verlagen: Optimaliseer het gebruik van resources door specifieke kostbare workloads uit Snowflake te halen.
• Flexibiliteit vergroten: Krijg meer controle over de verplaatsing en verwerking van gegevens.
• Gegevensefficiëntie: Minimaliseer overbodige gegevens die worden gelezen van Snowflake via een pushdown filtermechanisme.
• Beschikbaar op AWS en GCP Marketplace als native SaaS-oplossing.

Partners