10-11-2016

Wipro lanceert open banking API-platform

Deel dit bericht

Wipro Limited lanceert een open banking API-platform dat het voor banken en financiële instellingen mogelijk maakt om open banking initiatieven te ontplooien en nieuwe vormen van distributiekanalen en diensten te creëren. Wipro is leverancier op het gebied van IT, consulting en business process services.

Open banking is een trend in fintech, waarbij open API’s worden gebruikt om third party ontwikkelaars applicaties en diensten rondom een financiële instelling te laten bouwen. Het zorgt voor grotere financiële transparantie en helpt financiële instellingen bij het innoveren en creëren van nieuwe businessmodellen. Open banking wint wereldwijd steeds meer terrein, met name in de Europese markt, waar de regelgeving op korte termijn verandert. PSD2 (Payment Service Directive 2) is een van de nieuwe richtlijnen die tot doel hebben de efficiëntie van betalingen in de Europese Unie te standaardiseren, integreren en verbeteren.

Single unified technology platform
Wipro verwacht dat een grote groep banken en financiële instellingen open banking initiatieven zullen omarmen om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen, aan de verwachtingen van klanten én om mee te gaan in de steeds competitiever wordende fintech markt. Dit verandert de manier waarop banken naar producten en distributie kijken. De bancaire markt stelt disruptieve eisen zoals het hebben van een ‘single unified technology platform’ voor alle crowdsourcing interacties met ontwikkelaars. Dit zijn eisen waaraan regulier API-management niet kan voldoen.   

IBM API Connect
Het open banking API-platform van Wipro moet banken helpen om sneller tot een API-ecosysteem te komen en integratie van fintech services gemakkelijker te maken. Door de compliance met nieuwe open banking richtlijnen, zoals PSD2, helpt het platform organisaties om in de pas te lopen met trends in de bankwereld. Naast snellere time-to-value, krijgen banken de mogelijkheid om een API-enabled ecosysteem te creëren en managen vanuit een ‘single unified platform’. Het platform kan een ecosysteem van partners en ontwikkelaars onderhouden, waarmee nieuwe winststromen en innovatie bewerkstelligd kunnen worden. Het platform maakt gebruik van IBM API Connect, dat de mogelijkheid biedt om API’s en microdiensten te creëren, beheren en beveiligen. Het stelt organisaties in staat om snel te implementeren en om de administratie van API’s te versimpelen voor zowel on-premise als cloud-omgevingen.

Meer informatie: Wipro

Tags:

Fintech

Company:

Wipro

Partners