19-10-2016

Trifacta versie 4 biedt verbeterde gebruikerservaring

Deel dit bericht

Trifacta heeft de release aangekondigd van Trifacta v4, met een uitbreiding van de mogelijkheden tot dataverrijking voor meer gebruikers, met meer databronnen en binnen verschillende cloudomgevingen.

Volgens CEO Adam Wilson van Trifacta is Trifacta v4 de belangrijkste release sinds de oprichting van het bedrijf. “Vanaf het begin is ons doel geweest om een selfservice data preparation oplossing op de markt te brengen die klanten helpt om hun big data strategie in zakelijke waarde te vertalen. Wij zijn enthousiast over de innovaties die versie 4 levert voor de meer dan 3.500 bedrijven die onze software gebruiken.”

Onderscheidend
Trifacta heeft zich volgens onderzoeker Stewart Bond van IDC onderscheiden in de snelgroeiende markt van selfservice data preparation. Met de nieuwe release levert Trifacta volgens hem een beduidend onderscheidend product. Trifacta v4 biedt Builder, een menugedreven workflow die gebruikers door de te nemen data wrangling stappen heen leidt. Ook is de eerder aangekondige Photon Compute Engine geïncorporeerd, dat interactieve verwerking van grote in-memory datasets in de Trifacta applicatie mogelijk maakt.

Cloudomgeving
Trifacta v4 komt met een uitgebreide ondersteuning voor cloudomgevingen als Amazon Web Services, Google Cloud Platform en Microsoft Azure, terwijl ook de mogelijkheden uitgebreid zijn om direct te verbinden met diverse databronnen, waaronder Microsoft SQL Server, MySQL, Oracle, PostgreSQL en Teradata. Nieuwe features zijn onder andere:
- Verbeterde gebruikerservaring. Met Builder wordt data onderzoek mogelijk via een menu en is er verminderde noodzaak om scripts te gebruiken;
- Pattern profiling;
- Verbeterde performance en verwerking van grotere datavolumes;
- Uitgebreid cloud deployment, met ondersteuning voor AWS S3, Redshift en EC2, Google Cloud Storage en Big Query, Google Dataflow, Google Compute Engine en Microsoft Azure HDI en Azure Blob Storage;
- Betere connectiviteit naar databronnen (Microsoft SQL Server, MySQL, Oracle, PostgreSQL, Teradata).

Meer informatie: Trifacta

Partners