30-03-2016

Trifacta kondigt het Photon Compute Framework aan

Deel dit bericht

Trifacta, leverancier van software voor data cleaning, introduceert het Photon Compute Framework. Photon zal tijdens Strata + Hadoop World in San Jose gepresenteerd worden.

Photon is speciaal ontwikkeld voor interactieve verwerking van grote in-memory datasets en ondersteunt Apache Spark en MapReduce. Het framework is gebouwd voor samenwerking met Apache Arrow, een door Cloudera ontwikkeld open source in-memory kolomgebaseerd dataformat.

Feedback
Volgens Trifacta’s medeoprichter en chief strategy officer Joe Hellerstein levert Photon een verbetering in de gebruikerservaring bij data-exploratie. Nieuwe technologieën van in-memory frameworks voor dataverwerking zijn ingebed in Trifacta’s interface die een intuïtieve en efficiënte workflow voor data-analyse moet weergeven. Photon levert Trifacta gebruikers directe feedback tijdens de workflow, omdat data analisten en -scientists snelle interactie willen. Photon is ontwikkeld om verstoringen tijdens datavoorbereiding te elimineren en te zorgen voor een vloeiende verwerking van data op elke schaal.

Apache
Tijdens de ontwikkeling van het Photon Compute Framework heeft Trifacta samengewerkt met bedrijven als Cloudera en Databricks om Photon in lijn te brengen met Apache Arrow en aansluiting bij toekomstige innovaties van het Apache open source ecosysteem te waarborgen. Trifacta's Photon team is al vroeg betrokken bij het ontwerp van het  Apache Arrow open sourceproject, stelt Marcel Kornacker van Cloudera. ”Arrow is een nieuw in-memory kolomgebaseerde datastructuur om in-memory processing te standaardiseren voor het hele ecosysteem. Dit was een gemeenschappelijke inspanning van ons Cloudera-team met ontwikkelaars van Amazon, Databricks, Dremio, MapR, Trifacta en Twitter.”

Donderdag 31 maart zal Trifacta Photon presenteren tijdens Strata + Hadoop World in San Jose in de sessie ‘Architecting immediacy: The design of a high-performance, portable wrangling engine’.

Meer informatie: www.trifacta.com

Partners