13-09-2016

SAP moderniseert datawarehouse met SAP BW/4HANA

Deel dit bericht

SAP introduceert SAP BW/4HANA, een datawarehouse-oplossing voor 'real-time digital enterprises' die gebruikmaakt van de HANA in-memory database. Het nieuwe SAP HANA-platform is beschikbaar voor on-premise implementatie, en binnenkort ook te gebruiken via Amazon Web Services en SAP's HANA Enterprise Cloud.
 
Met SAP BW/4HANA geeft SAP invulling aan het 'datawarehouse van de volgende generatie'. Zo biedt het nieuwe SAP HANA-platform mogelijkheden voor het in real-time analyseren van data, ongeacht waar deze data zich bevinden. Een nieuw fundament zorgt ervoor dat historische en live data - die zich zowel binnen als buiten de eigen IT-omgeving bevinden - met elkaar in verband worden gebracht. Zelfs sensordata afkomstig van Internet of Things-omgevingen worden geïntegreerd. Hierdoor is het voor het real-time analyseren van de data niet nodig om gegevens te verplaatsen of dupliceren.
 
Cloud
Om het 'datawarehouse van de volgende generatie' binnen handbereik te brengen van klanten van iedere omvang, stelt SAP BW/4HANA beschikbaar voor 'out-of-the-box' implementatie op Amazon Web Services (AWS) of in SAP's HANA Enterprise Cloud (HEC). Andere cloudplatformen van derde partijen zullen snel volgen.
Ook biedt SAP BW/4HANA de mogelijkheid om datawarehouse-objecten uit SAP BusinessObjects Cloud te halen. Dit resulteert in een krachtige oplossing voor visualisatie, storytelling en data-exploratie. Ingebouwde connectiviteit met SAP Digital Boardroom biedt besturen en directies real-time business intelligence en mogelijkheden voor ad-hoc analyses.
 
Gecertificeerd voor X1
Tegelijkertijd met de lancering van SAP BW/4HANA maakt SAP bekend dat het de memory-geoptimaliseerde X1-instances van AWS heeft gecertificeerd. Deze certificering garandeert dat implementaties schaalbaar zijn tot zeven nodes met in totaal 14 TB aan geheugen. Hierdoor is X1 het ideale platform voor klanten die snel 'online analytical processing' (OLAP)-workloads willen uitrollen.

Open en schaalbaar
Met de mogelijkheid om BW/4HANA als een cloudoplossing te implementeren, komt SAP ook tegemoet aan de vraag naar open en zeer schaalbare IT-systemen. Deze vraag wordt verder geadresseerd met een open datawarehousingomgeving voor een snelle applicatieontwikkeling, een moderne gebruikersinterface en mogelijkheden voor het efficiënt afhandelen en comprimeren van 'hete', 'warme' en 'koude' data, zodat een besparing mogelijk is op storage.
 
SAP BW/4HANA biedt onder meer:
- een end-to-end-managementplatform voor het draaiend houden van een live digital business door de automatische generatie van SAP HANA-views die SQL-data en applicatiedata van SAP S/4HANA combineren;
- hoge prestaties door geavanceerde, in-memory analytics;
- snelle applicatieontwikkeling;
- lagere beheerlast en lagere kosten voor storage;
- eenvoudige transitie voor Business Warehouse-klanten naar SAP BW/4HANA.

SAP BW/4HANA per direct beschikbaar.

Meer informatie: SAP

Company:

SAP

Partners