05-06-2024

SAP integreert Business AI in volledige cloudportfolio

Deel dit bericht

SAP introduceert een uitgebreide integratie van AI-functionaliteiten in haar cloudportfolio voor cruciale bedrijfsprocessen. Daarnaast kondigt het intensievere samenwerkingen aan met Google Cloud, Meta, Microsoft, Mistral en NVIDIA voor nieuwe, AI-gedreven functionaliteiten.

De verregaande generatieve AI-integratie belooft waardevolle inzichten, betere resultaten en een boost voor creatieve probleemoplossing. Voorbeelden zijn door AI gegenereerde rapporten in SAP SuccessFactors, die HR-managers objectieve informatie aanreiken voor gesprekken over beloning. Of de prognosefuncties in SAP Sales Cloud, die voorspellen welke combinaties van verkopers en producten de meeste omzet genereren.

Daarnaast voegt het SAP Business Technology Platform grote taalmodellen van Amazon Web Services (AWS) en Meta toe aan zijn generatieve AI-hub. Dat maakt het ontwikkelen van op maat gemaakte AI-toepassingen voor SAP-applicaties binnen SAP AI Core eenvoudiger.

SAP gaat haar AI-assistent Joule verder integreren in de cloudapplicaties. De AI-assistent, die al in SAP SuccessFactors te vinden is, wordt nu geïntegreerd in SAP S/4HANA Cloud-oplossingen en andere producten, zoals SAP Build en SAP Integration Suite. Tegen het einde van het jaar volgen SAP Ariba en SAP Analytics Cloud. Ook kondigde SAP plannen aan om de reikwijdte van Joule verder te vergroten door integratie met Copilot voor Microsoft 365. Hierdoor worden nog rijkere inzichten mogelijk.

AI en ethiek
SAP benadrukt het toenemende belang van kunstmatige intelligentie (AI) in het bedrijfsleven en bevestigt opnieuw haar toewijding aan de principes van relevante, betrouwbare en verantwoorde AI die ze zelf heeft gepionierd. Tijdens Sapphire onderschrijft SAP de 10 leidende principes van de UNESCO-aanbeveling rondom de ethiek van kunstmatige intelligentie. Die principes moeten ervoor zorgen dat AI-technologieën worden ontwikkeld en gebruikt op een manier die mensenrechten respecteert, eerlijkheid bevordert en bijdraagt aan een duurzame ontwikkeling.

Intensievere samenwerkingen
Behalve met AWS en Microsoft heeft SAP ook met andere bedrijven de samenwerking op het gebied van generatieve AI geïntensiveerd:
• SAP en Google Cloud breiden hun bestaande samenwerking uit op het gebied van generatieve AI voor supplychainmanagement.
• SAP gaat Meta Llama 3, een geavanceerd taalmodel, integreren in SAP SuccessFactors en SAP Analytics Cloud.
• SAP zal ook nieuwe Large Language Models van Mistral AI, een wereldwijd bedrijf gevestigd in Parijs dat zich specialiseert in generatieve AI, toevoegen aan de generatieve AI-hubfunctionaliteit in SAP AI Core.
• SAP en NVIDIA kondigen een uitgebreide samenwerking aan voor de integratie van geavanceerde AI-technologieën in zakelijke toepassingen. Deze samenwerking richt zich op drie specifieke gebieden: Joule als AI-assistent voor RISE with SAP; Genereren van ABAP-code met Joule in ABAP Cloud; Industriële digitale tweelingen met SAP Intelligent Product Recommendation.

Partners